logo


Μετά και τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για το Διόνυσο έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση, όπου επισημαίνει κάποιους ανασταλτικούς παράγοντες που την εμπόδισαν να παρουσιάσει μεγαλύτερη διείσδυση στο εκλογικό σώμα, άρα και μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία, ενώ δεσμεύεται για συνεπή και δημιουργική αντιπολίτευση:

 Τα στελέχη της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» πραγματοποίησαντην 2η συνάντησή τους μετά τις εκλογές της 18ης Μαΐου, με σκοπό την αποτίμηση τουεκλογικού αποτελέσματος.

Ο επικεφαλής Π. Μπιτάκος και ταμέλη της «Νέας Πνοής», μέσω διαφορετικώνπροσεγγίσεων και αναλύσεων, ανέπτυξαν ταεπιχειρήματά τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, μεεποικοδομητική κριτική για την στρατηγική της προεκλογικής περιόδου, αλλά και εμπεριστατωμένεςθέσεις και προτάσεις για την πορεία της δημοτικήςκίνησης.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την δύσκολη εξαρχήςεκλογική μάχη, το σύντομο χρονικό διάστημα από την δημιουργία της δημοτικής κίνησης,μόλις 3 μήνες πριν από τις εκλογές, το παγιωμένο κλίμα δυσπιστίας των δημοτών γιαζητήματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, την έλλειψη και άρνηση συμμετοχής νέωνανθρώπων στις εκλογικές διαδικασίες, την απουσία χορηγών και οικονομικών πόρων (μετά

από δική μας επιλογή, λόγω φιλοσοφίας και αντίληψης), την συγκρότηση ψηφοδελτίουκατά 76% από ανθρώπους που ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με τις δημοτικές εκλογές καιτους προετοιμασμένους από καιρό «συστημικούς» ή με κομματική στήριξη εκλογικούς μαςαντιπάλους, το εκλογικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί μερικώς. Έγινε ένα πρώτο μεγάλοβήμα, αλλά για εμάς το «ταξίδι» συνεχίζεται.

Παρά τα περιορισμένα μέσα, έγινε σημαντική προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τιςθέσεις και τις αρχές μας, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους συνδημότες μας σε όλες τιςδημοτικές ενότητες του Δήμου Διονύσου. Πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις καιπρωτοβουλίες, τις οποίες αντέγραφαν στην πορεία κάποιες δημοτικές παρατάξεις,εντούτοις δεν προλάβαμε να περάσουμε το μήνυμά μας, για μια νέα, δημιουργική καισυμμετοχική αυτοδιοίκηση.

Η ανάδειξή μας σε 3η εκλογική δύναμη στον Δήμο Διονύσου, η έγκριση του

προγράμματος και της φιλοσοφίας μας από περισσότερους από 3.000 συνδημότες μας καιη εκπροσώπηση της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» με 4 ΔημοτικούςΣυμβούλους και 7 Τοπικούς Συμβούλους, μας δίνει κουράγιο και δύναμη για την συνέχειακαι μας γεμίζει ευθύνες για την επιτυχή ανταπόκριση των προσδοκιών των συνδημοτώνπου μας επέλεξαν. Θα παραμείνουμε συνεπείς στις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης καιτων προγραμματικών μας θέσεων, πάντα με προτάσεις και μακριά από τακτικές στείραςαντιπολίτευσης. Θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητές μας, από την πλευρά της αντιπολίτευσης,με συνέπεια και δημιουργικότητα.

Η θέλησή μας για προσφορά είναι δεδομένη και η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή γιατον Διόνυσο», μέσω της σύνταξης κανονισμού λειτουργίας, οργανωτικής δομής καιεγγραφής νέων μελών, στοχεύει να γίνει ο εκφραστής όλων των κοινωνικών φορέωνκαι ενεργών πολιτών.