logo


Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε η Δημιουργική Ομάδα Διονύσου, η οποία συνεργάστηκε προεκλογικά με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες του Δ. Ζαμάνη και πλέον θα εκπροσωπείται και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο από το Β. Δαρδαμάνη.  Στην ανακοίνωσή της η Δημιουργική Ομάδα  ευχαριστεί τους συμπολίτες που την τίμησαν με την ψήφο τους και υπόσχεται πως θα είναι παρούσα στην προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να αλλάξει σελίδα ο Διόνυσος. Βάζει επιπλέον και την ατζέντα των θεμάτων που θα αποτελούν προτεραιότητες τόσο για τη Δημοτική Αρχή όσο και για τη Δημιουργική Ομάδα- κοινωνική προσφορά του Δήμου, χρήση διαδικτυακών εφαρμογών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, διαφάνεια και λογοδοσία, αξιοποίηση ΕΣΠΑ, ενίσχυση του εθελοντισμού.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι ,

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το νικηφόρο αποτέλεσμα και για την επιλογή μας να συμμετέχουμε ενεργά στην Παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες με υποψήφιο και τώρα πλέον επόμενο Δήμαρχο τον Διονύση Ζαμάνη. Οι φίλοι και τα μέλη της Δημιουργικής Ομάδας Διονύσου συνέβαλαν με αποφασιστικό τρόπο στη νίκη της παράταξης. Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Οι εκλογές είναι πλέον παρελθόν. Μπροστά μας έχουμε πάρα πολλή δουλειά για να πραγματοποιηθούν οι θέσεις και οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας. Εμείς για άλλη μία φορά δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής να αλλάξουμε σελίδα στο δήμο μας. Τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας θα είναι η καθημερινή μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής. Ειδικότερα στις προτεραιότητές μας περιλαμβάνονται:

Η φροντίδα των συμπολιτών μας, οι οποίοι υποφέρουν περισσότερο από την κρίση, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και όλοι όσοι κινδυνεύουν με περιθωριοποίηση με: * Επέκταση του κοινωνικού παντοπωλείου και της κατ’ οίκον διανομής τροφίμων * Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (με προσθήκη και της οδοντιατρικής) προς τους ανασφάλιστους κατοίκους, και υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής μέριμνας * Συνέχιση του προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης ευάλωτων οικογενειών.

Ευρεία παροχή υπηρεσιών από απόσταση προς τους πολίτες με την χρήση διαδικτυακών εφαρμογών (πληρωμή τελών, υποβολή αιτήσεων και λήψη πιστοποιητικών/βεβαιώσεων κ.λπ.)

Η ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην διοίκηση των δημοτικών υποθέσεων.

Αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση έργων, αλλά και κατά προέκταση, για την απασχόληση ανέργων συμπολιτών μας.

Για την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων, τα οποία απασχολούν τους πολίτες θα αξιοποιήσουμε τον εθελοντισμό και την διάθεση πολλών αξιόλογων συμπολιτών μας. Υπάρχουν ανεκμετάλλευτες δυνάμεις ενεργών πολιτών των οποίων την αξιοποίηση θα επιδιώξουμε – στην αλλαγή σελίδας του Δήμου μας.

Αγαπητοί φίλοι ,

Η Δημιουργική Ομάδα Διονύσου θα συνδράμει τον Δήμο και άλλους φορείς ώστε να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για μία σειρά δράσεων (πολιτιστικών –αθλητικών –ενημέρωσης σε επίκαιρα θέματα). Δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι θα είμαστε παρόντες στο καινούριο ξεκίνημα του Δήμου μας και καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Δημιουργικής Ομάδας Διονύσου να δυναμώσουν περαιτέρω την κίνηση στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε σελίδα στον Διόνυσο προς όφελος των πολιτών .

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Εντωμεταξύ, και η Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου που επίσης συνεργάζεται με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, σε αντίστοιχη μετεκλογική της ανακοίνωση συγχαίρει τα μέλη της Ηλ. Υφαντή και Β. Κάουλα που εξελέγησαν στο Δημοτικό και στο Τοπικό Συμβούλιο αντιστοίχως, αλλά και τους υπόλοιπους Συμβούλους Κρυονεριώτες. Συγχαίρει επίσης το Δ. Ζαμάνη για την νίκη του συνδυασμού, ενώ εύχεται τη συνεργασία με τη μείζονα μειοψηφία και τον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, του οποίου εξάλλου αναγνωρίζει την εμπειρία περί τα αυτοδιοικητικά και υπόσχεται άμεσες διαβουλεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής:

Νέα μέρα, νέα σελίδα για τον Δήμο Διονύσου!

Θέλουμε να συγχαρούμε τους υποψηφίους της Κίνησης Πολιτών Κρυονερίου για την εκλογή τους: τον Ηλία Υφαντή στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Βίκυ Κάουλα στο Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου.

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε και τους Συμβούλους  από το Κρυονέρι Δημ. Ράϊκο, Ελπίδα Καγιαλή, Δημ. Χριστόπουλο και Ντίνα Ζήση για την εκλογή τους.  Όλοι μαζί προσπαθήσαμε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για τη σημερινή ημέρα.

Θερμά συγχαρητήρια και προσωπικά στον Διονύση Ζαμάνη και τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» για την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Διονύσου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συντοπίτες μας που πίστεψαν και στήριξαν από την αρχή  τις προσπάθειές μας. Επίσης και όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην προσπάθειά μας, αλλά … δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς…

 Ευχαριστούμε τους υπόλοιπους Δημότες εκτός Κρυονερίου,  που μίλησαν για εμάς, ευαισθητοποιήθηκαν από τις προσπάθειές μας και συνέδραμαν σε αυτές. Είναι σημαντικό να διατυπώσουμε την ευχή για συνεργασία με τη μείζονα αντιπολίτευση του κ. Καλαφατέλη, μια που η προσωπική του εμπειρία στα αυτοδιοικητικά είναι σημαντική για το καλό του τόπου. 

Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συνδημότες μας ότι θα επιδιώξουμε άμεσα διαβουλεύσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να συνθέσουμε όλες τις απόψεις για το κοινό συμφέρον του Κρυονερίου.

Καλή συνέχεια!