logo


Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, επίκειται με απόφαση Δημάρχου αντικατάσταση της Αντιδημάρχου Παιδείας Θ. Σαραντάκη από το συνάδελφό της δημοτικό σύμβουλο Ηρ. Χιώτη για το υπόλοιπο της θητείας, δηλαδή μέχρι  τέλος Αυγούστου.

Διασταυρώνοντας τις αρχικές φήμες που κυκλοφόρησαν αργά  χτες το βράδυ, η Οδός Διονύσου επικοινώνησε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ζήτησε την παραίτηση της κ. Σαραντάκη αλλά και πως τη θέση της ως Αντιδημάρχου Παιδείας θα καταλάβει για τους επόμενους τρεις μήνες ο κ. Χιώτης. Ο κ. Καλαφατέλης σε ερώτησή μας απέδωσε την κίνησή του αυτή στο γεγονός πως πολλά μέλη στην παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δήλωναν δυσαρεστημένα από τη στάση της κ. Σαραντάκη  που – ενώ δεν συμμετείχε στην παράταξη-  εντούτοις εξακολουθούσε να κατέχει  θέση ευθύνης στη Δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα στο Δήμο Διονύσου υπάρχουν έξι Αντιδήμαρχοι, σε τέσσερις εξ αυτών δικαιολογείται μισθός αλλά αμείβονται  τρεις: Οι κύριοι Κ. Κοντάκης (Πολιτικής Προστασίας), Γ. Κανατσούλης (Χωροταξίας και Ποιότητας Ζωής) και Ν. Πέππας (Οικονομικής Διαχείρισης) ως ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν κανένα νομικό κώλυμα στην είσπραξη αμοιβής  για την έμμισθη θέση που κατέχουν. Η ίδια απουσία κωλύματος προκύπτει και για το νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας, που πιθανολογείται πως θα είναι ο τέταρτος αμειβόμενος Αντιδήμαρχος. Οι άλλοι δύο άμισθοι Αντιδήμαρχοι είναι οι Ν. Παππάς (Τεχνικών Υπηρεσιών) και Δ. Σακελλαρίου (Διοικητικών Υπηρεσιών)