logo


Δεκαμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Διονύσου θα συμμετάσχει την εβδομάδα 29 Μαΐου με 4 Ιουνίου στο διακρατικό πρόγραμμα «DaysofWieliszewtheopportunitytoevolutionandintegrationofpartnershipcommunity» που θα υλοποιηθεί στην πόλη Wieliszew της Πολωνίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Διονύσου είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο του Wieliszew. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν αντιπρόσωποι της Ιταλίας, της Κύπρου, της Λετονίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας.

Μέλη της ομάδας παραδοσιακών χορών του «ΘΕΣΠΙΣ», με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γ. Αντωνίου, θα συμμετάσχουν στο ομώνυμο τοπικό πολιτιστικό φεστιβάλ «Μέρες του Wieliszew», ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν πλήθος επιστημονικών συναντήσεων με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε κρίσιμους τομείς πολιτικής.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, έχει αναλάβει την παρουσίαση των παρακάτω θεμάτων: ·

*Τοπική κοινωνική καινοτομία: από την αυτo-οργάνωση στα Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

*Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας στο χτίσιμο συμμετοχικών ικανοτήτων

*Η μέθοδος της Μη-Βίαιης Επικοινωνίας και η Τέχνη της Ενεργούς Ακρόασης και το συντονισμό εργαστηρίου με θέμα την ανταλλαγή εμπειριών από τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και το σχεδιασμό των μελλοντικών βημάτων.