logo


Η ανατροπή στο Δήμο Διονύσου με το Δ. Ζαμάνη και τους Ανοιχτούς Ορίζοντες να υπερκαλύπτουν τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων που τους χώριζαν από το Γ. Καλαφατέλη και την Ενωτική Πρωτοβουλία στις 18 Μαϊου, μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις και παραμέτρους αλλά μία σίγουρα ξεχωρίζει: Από το 62% των δημοτών που αποδοκίμασαν την απερχόμενη Διοίκηση  στον πρώτο γύρο των εκλογών, ένας τεράστιος όγκος  που προέρχεται και ψήφισε την περασμένη Κυριακή τις άλλες τρεις παρατάξεις του δημοτικού σκηνικού- τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, τη Δημοκρατική Ανατροπή και τη Λαϊκή Συσπείρωση-, εμπιστεύθηκε τον κ. Ζαμάνη και το συνδυασμό του να φέρει την ανατροπή και να γυρίσει σελίδα στο Διόνυσο.

Ελπίζει δηλαδή πως αυτός και οι συνεργάτες του θα κάνουν  καλύτερη δουλειά στην πόλη, τιμώντας την υπόσχεση και τη δέσμευσή τους για συνεργασία, εντιμότητα, διαφάνεια, ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά από σήμερα κιόλας.

Η νέα Δημοτική Αρχή έχει το καλοκαίρι μπροστά της να οργανωθεί αλλά βρίσκεται ήδη μπροστά στην πρώτη πρόκληση της θητείας της: Να εφαρμόσει στην πράξη την πρώτη από τις παραπάνω υποσχέσεις, τη συνεργασία. Μέχρι στιγμής έχει εν μέρει καταφέρει να αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται αρμονικά, αποδοτικά και αποτελεσματικά με άλλες δυνάμεις, συμπορευόμενη με τη Δημιουργική ομάδα Διονύσου (σ.σ. επ’ ευκαιρία, συγχαρητήρια στο Β. Δαρδαμάνη από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου για την εκλογή του) αλλά και με την Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου (σ.σ. συγχαρητήρια, επίσης, στους Ηλ. Υφαντή και Βίκυ Κάουλα από το Κρυονέρι), που τη μπόλιασαν με τις ιδέες τους και την πρακτική τους.

Μένει τώρα να αποδείξει ότι αυτή τη συνεργασία μπορεί να την πετύχει η Διοίκηση εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και με τις άλλες τρεις παρατάξεις, αλλά και με τη μείζονα μειοψηφία, αρνούμενη να ακολουθήσει τα χνάρια της προηγούμενης Διοίκησης. Η συναίνεση, η συναντίληψη και η σύνθεση ποτέ δεν ήταν η εύκολη λύση- παρέμεναν όμως εύκολα λόγια. Η νέα Διοίκηση μόνο να κερδίσει έχει αν καθιερώσει τους μηχανισμούς και τους θεσμούς εκείνους που ευνοούν τα παραπάνω- και σ’ αυτήν την πορεία ο μεγαλύτερος κερδισμένος θα είναι πάντα ο Δήμος Διονύσου και οι δημότες.