logo


Πετυχαίνοντας μια ανατροπή που λίγοι πίστευαν, ο Δ. Ζαμάνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες, είναι από σήμερα Δήμαρχος Διονύσου, με ποσοστό γύρω στο 51,85% (στον πρώτο γύρο είχε πάρει 28,60%), σύμφωνα και με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών και με καταμετρημένο το 43,10% των ψήφων στις 1.30 τα ξημερώματα. Απέναντί στον κ. Ζαμάνη ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και η Ενωτική Πρωτοβουλία συγκέντρωσαν το 48,15% (στον πρώτο γύρο 38,52%) και θα είναι η μείζων μειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η παραπάνω εξέλιξη φάνηκε να αιφνιδίασε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στελέχη της οποίας καθόλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας χτες Κυριακή μιλούσαν για ξεκάθαρη  υπεροχή που άγγιζε μια διαφορά 60-40 ή και παραπάνω.

Τα αποτελέσματα όμως που άρχισαν να ανακοινώνονται κατά τις 8 το βράδυ, έδειξαν μια τεράστια αύξηση της εκλογικής δύναμης  του κ. Ζαμάνη σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ακόμη και σε αυτές που την περασμένη Κυριακή η Ενωτική Πρωτοβουλία είχε την αδιαμφισβήτητη υπεροχή, όπως για παράδειγμα η Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας.

Με την επιβεβαίωση του νικηφόρου αποτελέσματος φίλοι και μέλη της παράταξης άρχισαν να συρρέουν στο εκλογικό κέντρο των Ανοιχτών Οριζόντων στην Άνοιξη, όπου σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα ο κ. Ζαμάνης έκανε και την πρώτη δήλωσή του ως Δήμαρχος: Ευχαρίστησε όσους στήριξαν τους Ανοιχτούς Ορίζοντες «γιατί έβλεπαν μια ομάδα που δούλευε αρμονικά», υποσχέθηκε σκληρή δουλειά από αύριο και κάλεσε όλους όσοι αγαπούν την πόλη να συστρατευθούν στην επίλυση των προβλημάτων της. Ζήτησε τέλος από τους φίλους των Ανοιχτών Οριζόντων, το ήπιο πολιτικό προφίλ που κράτησαν σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, να το διατηρήσουν και στους πανηγυρισμούς τους.

Αμέσως με την επιβεβαίωση του αποτελέσματος ο επικεφαλής της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Π. Μπιτάκος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι δημότες επέλεξαν..! Συγχαρητήρια στον Διονύση Ζαμάνη και τους συνεργάτες του…!

Η Νέα Πνοή, απο την θέση της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το ίδιο ήθος και τις ίδιες αρχές, με στόχο τον «Διόνυσο» που μας αξίζει…!»

Ας σημειωθεί, τέλος, πως τα αποτελέσματα των εκλογών- και στο Δήμο Διονύσου, και στην Περιφέρεια Αττικής, και στις ευρωεκλογές-κάλυψαν μέχρι τα μεσάνυχτα σε ζωντανή εκπομπή από το ΒΟΡΕΙΝΗradio οι Ν. Παπαδόπουλος (ΒΟΡΕΙΝΗ), Π. Πετρόπουλος (edionysos.gr) και Μ. Χαζάπη (Οδός Διονύσου) με καλεσμένους το Δ. Γιαρένη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Άνοιξη με την Ενωτική Πρωτοβουλία, το Μ. Λουκάτο στέλεχος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο και τη  Ζ. Σώκου επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου.