logo


Mε πολύ κόσμο- γύρω στα 600 άτομα- που χειροκροτούσε σε κάθε ευκαιρία, έκλεισε και για την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που στηρίζει την απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου, η προεκλογική εκστρατεία, χτες βράδυ στην πλ. Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο.

Στην κεντρική του ομιλία ο επικεφαλής της και υποψήφιος Δήμαρχος για άλλη μια φορά Γ. Καλαφατέλης, αφού έκανε και πάλι έναν απολογισμό του έργου του τα 3,5 προηγούμενα χρόνια, αναφέρθηκε στις δράσεις, τις παρεμβάσεις και το έργο που ο ίδιος και η παράταξή του οραματίζονται για την πόλη, εφόσον εκλεγούν και πάλι, ζητώντας προς τούτο ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή από τους δημότες.

Ειδικότερα, και αναφερόμενος στους 7 άξονες της στρατηγικής τής Πρωτοβουλίας για τα επόμενα 5 χρόνια θητείας, ο κ. Καλαφατέλης περιέγραψε έναν άλλο Δήμο, στον οποίο «θα λειτουργούν όλοι με ρεαλισμό και έμπνευση», ενώ για πρώτη φορά σε ομιλία του, ζήτησε και έλεγχο από τους δημότες, υιοθετώντας σχετικό σύνθημα αντίπαλης παράταξης.

Εντυπωσιακή επιπλέον ήταν η απαρίθμηση όσων προτίθεται να πραγματοποιήσει για την πόλη, εφόσον επανεκλεγεί, που κυμαίνονται από δομές στήριξης στα ΑΜΕΑ μέχρι και σε παιδιά με σύνδρομο DOWN, και από Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μέχρι θεματικά πάρκα και Κλειστά Γυμναστήρια σε κάθε περιοχή του Δήμου που τα έχει ανάγκη,  χωρίς εντούτοις να αναφερθεί με ποιους πόρους- εν μέσω κρίσης και με τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων να φτάνουν το 60%-  θα υλοποιηθούν. Ενώ δεν παρέλειψε να παραδεχθεί πως έγιναν λάθη, τα οποία “αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε”. Αναφερόμενος τέλος, στους θεσμούς, τόνισε πως “Διαρκής στόχος και επιθυμία μας είναι η ενίσχυση της συμμετοχικότητας των πολιτών σε κάθε δραστηριότητα του Δήμου”.

Κάλεσε τέλος τους δημότες να αποφύγουν τους πειραματισμούς, να μην ρισκάρουν το μέλλον του Δήμου και των παιδιών τους και να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη την Κυριακή δίνοντας και πάλι τη νίκη στην Ενωτική Πρωτοβουλία.

Η συγκέντρωση έκλεισε με πυροτεχνήματα και βαρελότα και με την παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.