logo


Η Λαϊκή Συσπείρωση με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις δραστηριότητές της σε μία προσπάθεια να γίνουν γνωστές οι θέσεις της σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 14/5/14 κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Ζ. Σώκου επισκέφτηκαν όλους τους εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες του Δήμου.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και πάλι με τους εργαζόμενους και να συζητήσει σε πολύ καλό, ζεστό και φιλικό κλίμα.

Τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν για άλλη μια φορά γνωστή τη θέση τους για σταθερή, μόνιμη εργασία με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.

Προειδοποίησαν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών η κυβέρνηση ετοιμάζει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και στους Δήμους με την δήθεν «αξιολόγηση» που θα αφορά στο σύνολο των εργαζομένων, ιδιωτικοποιώντας παράλληλα σημαντικές δραστηριότητες.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους πηγαίνοντας στην κάλπη να ψηφίσουν με κριτήριο τη θέση τους ως εργαζόμενοι και ως δημότες που θέλουν να ζουν σε μια πόλη με υποδομές και έργα που θα βελτιώνουν την ζωή τους, με δωρεάν παροχές πρόνοιας από τον Δήμο και σε ένα περιβάλλον υγιεινό για αυτούς και τα παιδιά τους.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών το γνωρίζουν καλά, ότι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση  θα είναι παρούσα στους αγώνες για μία καλύτερη ζωή αταλάντευτα.

Παράλληλα, η ΛΑΣ Διονύσου απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους του Δήμου, με το εξής περιεχόμενο:

 

Ανοικτή Επιστολή προς τους εργαζόμενους του Δήμου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται σ’ όλους τους εργαζόμενους του Δήμου με ειλικρίνεια όπως έκανε μέχρι σήμερα χωρίς να μασάει τα λόγια της.

Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων να έχουν σταθερή εργασία με δικαιώματα χωρίς να ζητάμε «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» από κανέναν. Γιατί το δικαίωμα στην εργασία δεν έχει χρώμα, δεν έχει παράταξη, δεν έχει «προστάτες».

Αυτοί που σήμερα σας πουλάνε «προστασία» και «αγάπη» έχουν την πρώτη ευθύνη γιατί εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια σας είχαν σε καθεστώς ομηρίας προκειμένου να είστε ένας καλοστημένος εκλογικός μηχανισμός για τις παρατάξεις τους.

Στον ενιαίο δήμο αντί να πάρουν την ευθύνη τους και να αποκαταστήσουν τις δικές τους συνειδητές αδικίες, συνέχισαν Διοίκηση και Aντιπολίτευση την ίδια τακτική με τα οκτάμηνα «φύγε εσύ και έλα εσύ».

Το σίγουρο είναι τίποτα δεν θα είχε γίνει, αν εσείς οι ίδιοι δεν ήσασταν αποφασισμένοι, αν δεν δίνατε τους αγώνες που δώσατε ανυποχώρητα με το Σωματείο σας μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια υπερασπίζοντας το δικαίωμά σας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Με αυτό τον τρόπο αναγκάσατε Διοίκηση και Αντιπολίτευση στην πλειοψηφία τους να παίρνουν θετική θέση στους δικαστικούς αγώνες, με αποτέλεσμα την τελευταία δικαστική απόφαση που σας δικαιώνει.

Καθοριστική ήταν επίσης η δυναμική σας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν Σύμβουλοι Διοίκησης και Αντιπολίτευσης ήθελαν να ανατρέψουν αυτή τη θετική απόφαση θέλοντας να ασκηθεί έφεση.

Να είστε πεισμένοι ό, τι κερδίσατε το πετύχατε με το σπαθί σας, δεν χρωστάτε σε κανένα τίποτα. Αυτό που πρέπει σήμερα να κάνετε είναι να βγάλετε, μέσα από την εμπειρία σας, συμπεράσματα για στάσεις και πολιτικές.

Κλείστε τ’ αυτιά σας στους συνδυασμούς και σε όλους αυτούς που σας λένε «αν δεν ήμουν εγώ δεν θα είχες δουλειά σήμερα ή ψήφισε εμένα γιατί αν βγει ο άλλος θα σας διώξει».

Εσείς ξέρετε από την εμπειρία σας ότι αν δεν είστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, καμία κατάκτηση, κανένα δικαίωμα δεν θα μείνει. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμος σε αγαστή συνεργασία θα υλοποιήσουν πολιτικές και για απολύσεις στο Δημόσιο και στους Δήμους.

Όλοι αυτοί που σήμερα σας «χαϊδεύουν», με προθυμία αύριο στο Δήμο θα εφαρμόσουν πολιτική απολύσεων μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων.

Για το μόνο που πρέπει να είστε σίγουροι: ότι στο πλάι σας και πάλι θα είναι τα στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αλληλέγγυοι, συμπαραστάτες σ’ όποια μορφή αγώνα επιλέξετε όταν και όσες φορές χρειαστεί.

Μόνο που αυτό η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν το ανταλλάσσει με εκβιασμούς και διλήμματα παρότι μας κατηγόρησαν ότι υπερασπιζόμαστε «ρουσφέτια».

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι εσείς οι εργαζόμενοι του Δήμου το εισπράξατε αυτό στα τριάμισι χρόνια και θα κάνετε αυτό που πρέπει και στην κάλπη.

Να δώσετε και με αυτό τον τρόπο απάντηση σ’ όλους αυτούς που θέλουν το εργατικό κίνημα στη γωνία, παρατηρητή των εξελίξεων.

Καμία μάχη δεν πάει χαμένη, τα πάντα κατακτούνται με αγώνες χωρίς συμβιβασμούς και «αστερίσκους».

Αυτό το δρόμο σάς καλούμε να τον βαδίζετε πάντα.