logo


Προς επίλυση του οικιστικού προβλήματος βαίνει ο Δήμος Διονύσου, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό δηλώνει και τονίζει επανειλημμένως στις προεκλογικές συνεντεύξεις του ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, εμφανιζόμενος συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του θέματος, που κρατάει σε ομηρία εκατοντάδες ιδιοκτητών της πόλης.

Η αισιοδοξία αυτή αποτυπώνεται και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, που με λίγα λόγια λέει τα εξής: Ο κ. Καλαφατέλης συναντήθηκε με δυο κυβερνητικά στελέχη, τον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Ν. Ταγαρά και τον Γ.Γ. Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δ. Βαρτζόπουλο. Ο πρώτος «δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθήσει σχέδιο Νόμου για την τακτοποίηση του συγκεκριμένου ζητήματος». Και ο δεύτερος πως θα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες του πρώτου και πως θα έχει άμεση συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση σε επίπεδο διοικητικής ευθύνης.

Για το παραπάνω θέμα και τις εξελίξεις που το αφορούν, η Οδός Διονύσου ζήτησε την εκτίμηση του Μ. Ουρανού, αγρονόμου- τοπογράφου μηχανικού, Msc Περιφερειακής Ανάπτυξης και Χωροταξίας:

«Δυστυχώς, οι υποσχέσεις της κυβερνητικής πολιτικής ηγεσίας, δεν πείθουν κανένα. Είναι η τέταρτη φορά που την τελευταία διετία, οι διαδοχικές ηγεσίες του Υπ. Περιβάλλοντος υπόσχονται τα ίδια. Δεν πείθουν όμως κανένα. Οι κάτοικοι Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης, έχουν χορτάσει από τις υποσχέσεις του ΥΠΕΚΑ. Και ο Δήμαρχος, λόγω της προεκλογικής του φούριας, μας «πουλάει» τις παραπάνω υποσχέσεις, σαν έργο του. Πράγματι, το έργο του είναι μόνο υποσχέσεις. Που δεν τηρεί. Θα πάρει την απάντηση στην κάλπη».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ουρανός ως άμισθος τεχνικός σύμβουλος του Δήμου στην περασμένη θητεία  συμμετείχε στην ειδική επιτροπή που ασχολήθηκε με το οικιστικό και συμμετείχε στις- και τότε- αλλεπάλληλες επαφές με τους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες για την επίλυσή του. Από τη θέση εκείνη παραιτήθηκε πριν από ένα χρόνο, καταγγέλλοντας την ολιγωρία, τις υπαναχωρήσεις και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα της κεντρικής διοίκησης πάνω στο θέμα.

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Οδό Διονύσου αναφορικά με το οικιστικό πριν από δυο μήνες ο κ. Ουρανός, σήμερα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δροσιάς με τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, είχε αναφέρει επί λέξει: «Τέσσερα σχέδια νόμου του ΥΠΕΚΑ πήγαν στην Βουλή, χωρίς να υποβληθεί καμιά τροπολογία, πλήθος υποσχέσεων δόθηκε, αναβολές και υπεκφυγές χρησιμοποιήθηκαν,  και έδειξαν πως δεν υπήρχε πολιτική βούληση εκ μέρους των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος. Ήταν και ο λόγος- αυτή η κοροϊδία από πολιτειακούς παράγοντες- που παραιτήθηκα από τη θέση του άμισθου συμβούλου του Δήμου, πριν από ένα χρόνο».