logo


«Βήματα προς τη Δημοκρατία στο δήμο Διονύσου» ονομάζεται μια κίνηση πολιτών που εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή της στο Δήμο Διονύσου. Στην ανοιχτή οργανωτική της επιτροπή συμμετέχουν οι Σ. Κοτρώτσος, Δ. Αλεξόπουλος και Π. Τσαχαλίδης, και κεντρικό σύνθημα έχουν: «Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε αυτόν που μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να αποφασίζουμε». 

Η κίνηση, για την υλοποίηση του παραπάνω συνθήματος, έχει εκπονήσει συγκεκριμένη πρόταση για τη δέσμευση των υποψηφίων Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων:

*Οι πολίτες μπορούν να προκαλούν δημοψήφισμα με θέμα συγκεκριμένο ζήτημα μετά από συλλογή ενός αριθμού υπογραφών τουλάχιστον ίσου με το 10% των ψήφων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

*Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι έγκυρα ανεξαρτήτως του ποσοστού συμμετοχής σε αυτά.

*Ο υποψήφιος ή η παράταξη δεσμεύεται να υποστηρίξει στο δημοτικό συμβούλιο τη θέση που πλειοψήφησε στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή όχι με αυτή.

Την παραπάνω πρόταση έχουν συμφωνήσει να αποδεχθούν, υπογράφοντας και τη σχετική δέσμευση, οι παρακάτω υποψήφιοι:

Από την Ενωτική πρωτοβουλία οι Γ. Καλαφατέλης (υποψήφιος Δήμαρχος) και Γ. Ναστούλης (υποψήφιος δ.σ. στη Δ.Κ. Διονύσου)

Από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου οι Γ. Ζυγούνας (υποψήφιος Δήμαρχος) και Αν. Κώνστα (υποψήφια δ.σ. στη Δ.Κ. Δροσιάς), Χρ. Πυρομάλης (επίσης υποψήφιος στη Δροσιά) και Σπ. Σπηλιώτης (υποψήφιος δ.σ. στη Δ.Κ. Άνοιξης)