logo


Με τους εκπροσώπους μιας σειράς συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα 12 Μαΐου ο Γ. Ζυγούνας υποψήφιος Δήμαρχος με τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, πλαισιωμένος από στελέχη του συνδυασμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων Πρόοδος, Αγίων Θεοδώρων, Αγίων Αγγέλων, Το Ρόδον, Ροδοδάφνη, Αθλητικό Σωματείο ABC, Α.Ο. Διονύσου, Αθλητικός Σύλλογος Το Οίον, Σύλλογος Γυναικών Αγ. Στεφάνου, Πολιτιστικός Σύλλογος Εν  Δράσει, Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς και Πλατύ Χωράφι.

Η συζήτηση ήταν παραγωγική και ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές καθώς διαπιστώθηκε συμφωνία σε μια σειρά από θέμα και προβλήματα, που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους των υπερ-βορείων προαστίων.

Ο κ. Ζυγούνας χαρακτήρισε μεταξύ άλλων σημαντική τη δράση των συλλόγων. «Ο Δήμος δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο τους, αλλά μπορεί να προσφέρει Συντονισμό και υποστήριξη. Ζητάμε ενεργό συμμετοχή και συνεργασία» κατέληξε.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του προγράμματος πολιτισμού της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου από την Ελ. Ρουφάνη (συντελεστές Ελ. Ρουφάνη, Δημ.Βάτσος, Γρ. Μαρκάτος, Κ.Νικολαΐδη). «Στόχος μας η αυτοτροφοδότηση των προγραμμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ρουφάνη.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος Αθλητισμού από την Ειρ. Πανουργιά (συντελεστές Γ. Γεωργοκίτσος, Ειρ.Πανουργιά, Αν.Κώνστα, Χρ.Πυρομάλλης) δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες σε δεύτερη μοίρα.

Από την πλευρά του ο Μ. Ουρανός, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του Τεχνικού Προγράμματος της ΔΑΔΙΟΝ αναφέρθηκε στη διαφύλαξη του χαρακτήρα της περιοχής χωρίς όμως υπερβολές σε βάρος του σχεδίου πόλεως.

Η συνάντηση έκλεισε με αναλυτική συζήτηση για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τους συγκεκριμένους συλλόγους (επιχορηγήσεις, συντήρηση και διάθεση αθλητικών χώρων, διάθεση πολιτιστικών χώρων, δασικό, οικιστικό ) καθώς και αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν.