logo


Στα τέλη Μαρτίου αντιπροσωπεία μαθητών από το Γυμνάσιο Διονύσου είχε ταξιδέψει στο Cascais της Πορτογαλίας, όπου φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχο σχολείο της πορτογαλικής πόλης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής Comenius.

Πριν λίγες ημέρες- από τις 3 μέχρι τις 9 Μαΐου- οι Πορτογάλοι μαθητές ανταπέδωσαν την επίσκεψη. Στο πλαίσιό της, στις 5 Μαΐου, τους υποδέχτηκαν στην Άνοιξη, μαζί με τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης  με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Θ. Σαραντάκη.

Ο κ. Καλαφατέλης, συνεχάρη ιδιαίτερα τους μαθητές από το Γυμνάσιο του Διονύσου για την πρωτοβουλία τους καθώς επίσης και τη διευθύντρια του Σχολείου Αν. Δαδιώτου  και τους υπόλοιπους καθηγητές.

Οι Πορτογάλοι μαθητές και καθηγητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στη φιλοξενία του Γυμνασίου Διονύσου και το θαυμασμό τους για τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, ενώ ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Δήμαρχο Διονύσου, προσφέροντάς του ως αναμνηστικό δώρο, ένα βιβλίο.

Σε όλους τους μαθητές και στους καθηγητές –Έλληνες και Πορτογάλους- προσφέρθηκαν από το Δήμο Διονύσου, με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, διάφορα παραδοσιακά εδέσματα και ένα dvd με την ιστορία του Δήμου Διονύσου.