logo


Την ώρα που στον Σταθμό του ΟΣΕ η Λαϊκή Συσπείρωση ολοκλήρωνε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της, η δημοτική παράταξη Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες πραγματοποιούσαν εκδήλωση στο εκλογικό τους κέντρο στην Άνοιξη με αντικείμενο τα προβλήματα της συγκεκριμένης Δημοτικής Κοινότητας.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα οξυμένα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες της Άνοιξης και που, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω λόγω της αδιαφορίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής: «Επακόλουθο αυτής της αδιαφορίας και του μηδενικού έργου είναι να προσπαθεί ο απερχόμενος δήμαρχος μία εβδομάδα πριν τις εκλογές να οικειοποιηθεί έργα όπως αυτό της ασφαλτόστρωσης της Λεωφόρου Λίμνης Μαραθώνος, που βέβαια είναι έργο και αρμοδιότητα της Περιφέρειας».

 Στη συνέχεια ο κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης για την Άνοιξη:

H αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά του 2009 και η δημιουργία άλσους αναψυχής στο πρώην ΣΑΑΚ Μπογιατίου, Η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων και η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, Η επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης εξαιτίας των υψομετρικών διαφορών, Η εξέταση των ζητημάτων που σχετίζονται με τον χαρακτηρισμό περιοχών ως δασικών και αναδασωτέων, Η συντήρηση και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και Η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. 

Ενώ είπε ακόμη ότι θα επανεξετασθούν τα όρια εγγραφής των μαθητών στα σχολεία της περιοχής, θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν περιοχές  ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως η Αγία Παρασκευή, το Φασίδερι και οι Άγιοι Άγγελοι, ενώ τόνισε ότι θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες η κατασκευή χώρων άθλησης και νέων σύγχρονων παιδότοπων με προδιαγραφές ασφαλείας και πολλά άλλα.

 Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Άνοιξης οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν για να κλείσει η συγκέντρωση με γόνιμες ερωτήσεις και διάλογο με τους πολίτες της Άνοιξης  που παρευρέθηκαν.