logo


Επειδή από την προηγούμενη το 2010 εκλογική αναμέτρηση- πρώτη για τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου- έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια και κάποια πράγματα έχουν λησμονηθεί, χρήσιμο είναι να θυμηθούμε πώς βάζουμε τους σταυρούς στους εκλεκτούς μας.

Κατ’ αρχάς είναι γνωστό πως σταυροδοτούμε και για το Δημοτικό και για το Τοπικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό και τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων έχουν δυο κατηγορίες υποψηφίων: Εκλογικής Περιφέρειας και Δημοτικής Κοινότητας. Όσοι εκλεγούν από την κατηγορία της Εκλογικής Περιφέρειας, θα απαρτίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώ από την κατηγορία της Δημοτικής Κοινότητας προκύπτουν οι τοπικοί σύμβουλοι. Διαφοροποίηση επίσης υπάρχει ανάμεσα στις Δημοτικές Κοινότητες αναφορικά με τους σταυρούς των υποψηφίων.

Με βάση τα παραπάνω:

*Οι δημότες από Άγ. Στέφανο- Άνοιξη- Δροσιά- Διόνυσο- Κρυονέρι στο ψηφοδέλτιο της προτίμησής τους σταυρώνουν μέχρι τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από τη Δημοτική τους Κοινότητα και μόνον έναν από το σύνολο των υποψηφίων που προέρχονται από τις υπόλοιπες περιοχές.

Στο τέλος του ψηφοδελτίου βρίσκονται τα ονόματα των υποψηφίων για τα Τοπικά Συμβούλια της κάθε Κοινότητας: Εκεί ο δημότης από τις παραπάνω 5 περιοχές σταυρώνει μέχρι δύο ονόματα, για το Τοπικό Συμβούλιο.

*Οι δημότες από τις άλλες δυο Δημοτικές Κοινότητες- Ροδόπολη και Σταμάτα- μπορούν να σταυρώσουν μόνον έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από τη δική τους περιοχή, άλλον έναν από το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις άλλες 6 Δημοτικές Κοινότητες, και μέχρι δυο συντοπίτες υποψήφιους για το Τοπικό Συμβούλιο.