logo


Έτοιμο προς δημοπράτηση είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, το έργο για την κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που είχαν ανακύψει και εγκρίθηκε η άδεια δόμησης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ετοιμαστούν τα τεύχη και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του».

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, σημείωσε: «Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα ζητήματα που είχαν ανακύψει και αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας, την ανέγερση ενός ακόμη σύγχρονου Σχολείου στον Δήμο μας. Μέρα με τη μέρα η δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα μεταφράζονται σε έργα πνοής για τους συμπολίτες μας».

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, που βέβαια παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος:

Μετά από τόσο αγώνα του Συλλόγου μας επιτέλους ένα βήμα που περιμέναμε από τον Σεπτέμβριο. Επιτέλους παραδόθηκε το έργο στον ΟΣΚ. Τώρα περιμένουμε την Δημοπράτηση! Το έργο είναι πια στα χέρια του ΟΣΚ. Ελπίζουμε να γίνει στο χρονοδιάγραμμα που υποσχέθηκε ο ΟΣΚ,  2-3 μήνες μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του έργου. Μετά το γκρέμισμα και άντε αυτήν την πολυπόθητη τσάπα να την δούμε να δουλεύει. Άραγε στον αγιασμό του επόμενου σχολικού έτους! Το ευχόμαστε για τα παιδιά μας Δημοτικού- Γυμνασίου -Λυκείου.

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία σχετική επιστολή του Συλλόγου για το θέμα ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου ζητείτο επιτακτικά η απάντηση στο ερώτημα: Πότε επιτέλους θα μπει η τσάπα στο σχολείο! Και είχαν κάθε λόγο να ρωτούν: Το 1ο Δημοτικό στο Κρυονέρι, τα τελευταία 5 χρόνια, αναγκάστηκε να αλλάξει στέγη αρκετές φορές- πότε συστεγαζόμενο με το Γυμνάσιο, και πότε «διώχνοντας» το Λύκειο, που αναγκαστικά συστεγάσθηκε με το Γυμνάσιο της πόλης. Από το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις των υπευθύνων πως «η χρηματοδότηση ήταν διαθέσιμη και σχεδόν έτοιμη η έκδοση της άδειας οικοδομής».