logo


Για τους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν για την προεκλογική προβολή συνδυασμών (ενόψει αυτοδιοικητικών) και κομμάτων (ενόψει ευρωεκλογών) στο Δήμο Διονύσου, θα συζητήσει την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 5.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία- και επισήμως- συνεδρίασή του (ειδική, κατεπείγουσα και έκτακτη) για την παρούσα δημοτική θητεία.

Ενόψει της παραπάνω συζήτησης, έχει πραγματοποιηθεί ήδη συνάντηση των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων (σ.σ. προσήλθαν όλοι) αλλά και των κομμάτων (σ.σ. σημειώθηκαν  πολλές απουσίες) για τον από κοινού- ει δυνατόν- καθορισμό των χώρων και της χρήσης τους , αλλά και των τρόπων για την προβολή των υποψηφίων. Σ’ αυτή τη συνάντηση δεν υπήρξε ομοφωνία ως προς τους χώρους προβολής, κι έτσι- σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία- ο λόγος περνά πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο που καλείται «να καθορίσει και να διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις.

Δηλαδή: όσο μεγαλύτερη δύναμη είχε ένα  κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο  ή μια δημοτική παράταξη στην πόλη, τόσο περισσότερος χώρος θα διατίθεται, παρόλο που «θα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση ισοδύναμων προϋποθέσεων προεκλογικής προβολής».

Στη σύσκεψη καθορίσθηκε πως για προεκλογική προβολή μπορούν να χρησιμοποιηθούν  στη Σταμάτα η κεντρική πλατεία και στον Άγ. Στέφανο οι πλατείες Ομονοίας και Δημοκρατίας, καθώς και ο υπαίθριος χώρος parking του ΟΣΕ. Ενώ για συγκεντρώσεις θα διατίθενται, κατόπιν συνεννόησης με το ΘΕΣΠΙ, τα Πολιτιστικά Κέντρα Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης και Δροσιάς.

Το πρακτικό που συντάχθηκε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων, δεν υπογράφει η Λαϊκή Συσπείρωση που διαφωνεί με το νόμο ο οποίος δεν επιτρέπει τη χρήση πανώ και αφισών. Η εκπρόσωπος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφώνησε μόνο με τους προς διάθεση χώρους, ενώ η εκπρόσωπος των Ανοιχτών Οριζόντων ζήτησε επιπλέον χώρους για την πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων.