logo


Με τρεις γνώριμους υποψήφιους διεκδικεί ο Δήμος Διονύσου- αλλά και η ευρύτερη περιοχή της υπερβόρειας Αττικής- την ενίσχυση της φωνής τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Πρόκειται για τους πρώην Δημάρχους Άνοιξης Γ. Νικητόπουλο και Αγ. Στεφάνου Στ. Κοροβέση που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Ρ. Δούρου «Δύναμη Ζωής», και τη Δ. Αφεντούλη, εν ενεργεία περιφερειακή σύμβουλο που (ξανα)συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού«Αττική – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με έργο».

Δ. Αφεντούλη

Υποψήφια με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού  Αττική- Μόνο με έργο, για την Περιφέρεια της Αττικής είναι η Δ. Αφεντούλη που θεωρείται και πιο έμπειρη στη διαδικασία, μια που για δεύτερη συνεχόμενη φορά συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές. Το 2010 η κ. Αφεντούλη είχε εκλεγεί και πάλι με τον κ. Σγουρό και έκτοτε διετέλεσε εντεταλμένη Γραφείου Τύπου, μέλος στην επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, και υπεύθυνη Τουρισμού. Και πριν από αυτό ήταν δημοτική σύμβουλος στο- μικρό- Δήμο Διονύσου, όπου, με δικές της ενέργειες και πίεση προς την τότε  Δημοτική Αρχή ξεκίνησε τη λειτουργία και τη δράση του το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΤΟΣΥΝ) Διονύσου.

Η κ. Αφεντούλη είναι Δρ Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό από το CityUniversity  του Λονδίνου και με εμπειρία στη διδασκαλία (στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Κύπρο). Πριν από τρία χρόνια με δική της πρωτοβουλία ιδρύθηκε η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών & Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία» της οποίας είναι Πρόεδρος, ενώ για τη φιλανθρωπική της συνεισφορά σε πρόγραμμα επανένταξης εγκλείστων έχει βραβευθεί από τη Cherie Blair.

Επικοινωνία: www.afentouli.com, despina.afentouli@gmail.com, facebook.com/despina.afentouli, @AfentouliDes

Στ. Κοροβέσης

Ο κ. Κοροβέσης, καταγόμενος από τον Ωρωπό, εντούτοις εξελέγη για τρεις συνεχείς θητείες (1991-2002) Δήμαρχος στον τότε Δήμο Άγ. Στεφάνου. Με την ιδιότητά του αυτή εξελέγη παράλληλα στο ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και μετά το τέλος της θητείας του στο Δ.Σ. των «εν ενεργεία και διατελεσάντων δημάρχων Αττικής». Το 1989 είχε θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής με το κόμμα  του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2010 είχε ζητήσει την ψήφο στη γενέτειρά του, τον Ωρωπό, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Β. Οικονόμου.

Στο μήνυμά του προς τους δημότες της Αττικής ο κ. Κοροβέσης αναφέρει:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

  Σας κάνω γνωστούς τους κυριότερους λόγους που έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου να αποδεχτώ τη πρόταση για κάθοδο στις εκλογές για τη περιφέρεια της Αττικής, ως συνεργαζόμενος, με τη Ρένα Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ.                             

   -Γιατί δεν θέλω να επιβραβεύσω αλλά να αποδοκιμάσω όσους με την πολιτική τους μας έφεραν ως εδώ.

  -Γιατί δεν επιτρέπω η απογοήτευση – από αυτούς που κάποτε υποστήριξα – να με καταστήσει αδρανή, αδιάφορο και παθητικό.

  -Γιατί, σε αυτό το χώρο της αριστεράς, θέλω να επιστρέψω μέρος της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης που μου παρείχε και στα 12 χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας.

  -Γιατί η συμμετοχή μου υποδηλώνει τη συνεργασία και τη διεύρυνση αυτού του χώρου, αξίες που ως δήμαρχος υπηρέτησα και δεν φοβήθηκα.

  -Γιατί η συμμετοχή μου δεν προσβάλλει αφού από τη μακρόχρονη διαδρομή μου στα κοινά δεν έχω κάτι να κρύψω και να φοβηθώ.

  -Γιατί η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τα προβλήματα του δήμου μας και της Ανατολικής Αττικής.

 -Γιατί έχω μάθει να βοηθάω και να προσπαθώ.

 -Γιατί σε αυτή την προσπάθεια εμπιστεύομαι τη Ρένα Δούρου.

Απευθύνομαι σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους συμπολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.

Μέχρι σήμερα έχω μάθει τα πάντα να τα εναποθέτω στην ασφαλή κρίση των συμπολιτών μου. Αυτή θα αποδεχτώ και αυτή θα περιμένω και αυτή τη φορά.

Γ. Νικητόπουλος

Συνάδελφος του κ. Κοροβέση, αλλά στην Άνοιξη, όπου και αυτός διετέλεσε Κοινοτάρχης και Δήμαρχος για τρεις θητείες- από το 1998 έως το 2010. Ο κ. Νικητόπουλος, αρχιτέκτονας, ήταν από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που έφερε στη Διοίκηση του Δήμου την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, από την οποία ο ίδιος ανεξαρτητοποιήθηκε 1,5 χρόνο αργότερα, με μια επιστολή- καταγγελία που για πρώτη φορά αναδείκνυε την παθογένεια της τότε πλειοψηφίας.

Στη διάρκεια των θητειών τουστην Άνοιξη υλοποιήθηκαν μια σειρά έργων  υποδομών, περιβάλλοντος, παιδείας- πολιτισμού- αθλητισμού και κοινωνικής πρόνοιας, που επιτεύχθηκαν με την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο κ. Νικητόπουλος συμμετέχει ως συνεργαζόμενος με το συνδυασμό Δύναμη Ζωής με επικεφαλής τη Ρ. Δούρου. Όπως τονίζει στο μήνυμά του προς τους δημότες της Περιφέρειας:

Επιθυμώ να συνεισφέρω για την επόμενη πενταετία, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε νέους ανθρώπους, ν’ ακούσω και να μάθω απ’ αυτούς νέες ιδέες και να συμβάλουμε όλοι μαζί στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Να αναδείξουμε την αίσθηση και την αξία του δημόσιου χώρου ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Οι δημότες να ζουν σε πόλεις όμορφες και ζωντανές, που να γεννούν ελπίδα και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον.

Πιστεύω βαθειά στη συλλογικότητα ως την πιο ανεπτυγμένη μορφή συνείδηση, πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις, απογειώνει τα πράγματα, καλλιεργεί και αναμορφώνει τις ατομικότητες, συνδέοντάς τες με το όλο.