logo


Δριμεία επίθεση στον απερχόμενο Δήμαρχο και τις πρακτικές που ακολουθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή εξαπέλυσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Ζυγούνας, επικεφαλής  της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, παρουσιάζοντας την Κυριακή 4 Μαΐου στις 11 το πρωί στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης, τους εκεί υποψηφίους.

Ο κ. Ζυγούνας αναφέρθηκε στα χρήματα που δαπανά ο απερχόμενος Δήμαρχος για την αμοιβή εξωτερικών συμβούλων, που δεν παράγουν έργο, τονίζοντας ότι εξοφλεί έτσι «προεκλογικά γραμμάτια του 2010. Επεσήμανε την άθλια κατάσταση των δρόμων του Δήμου Διονύσου, την τραγική καθυστέρηση ενός συνεχιζόμενου έργου, όπως η αποχέτευση, που τώρα χρησιμοποιείται, ως προεκλογική δέσμευση, ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος στην συλλογικότητα που διέπει τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, στη λήψη όλων των αποφάσεων και τη διαμόρφωση του προγράμματος, που είναι από τα πιο πλήρη και άρτια.

Ο  κ.Ζυγούνας τόνισε ότι προτεραιότητα του συνδυασμού είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν αρκετοί δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι διαχειρίζονται την κατάσταση με αξιοπρέπεια. Χρησιμοποίησε το παράδειγμα δημότη που του έκοψαν το ρεύμα και ο οποίος μέσα στο ψυγείο του, όπως διαπίστωσε ο ίδιος ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ανατροπής», είχε μόνο ένα…μήλο!

Ο κος Ζυγούνας δεσμεύθηκε επίσης ότι θα υποβάλλει πρόταση στα στελέχη του συνδυασμού έτσι ώστε, εφόσον εκλεγεί, ένα μέρος της αμοιβής του Δημάρχου, των Ανιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων να δίνεται για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σπ. Σπηλιώτης ο οποίος και προλόγισε αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΔΑΔΙΟΝ σε σχέση με τα κακώς κείμενα στο Δήμο και την τραγική απουσία της απερχόμενη δημοτικής αρχής. Ο κ. Σπηλιώτης, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ενώ ήταν Αντιδήμαρχος είχε επιλέξει να αποποιηθεί της αμοιβής του.

Ακολούθησε ανάλυση των άλλων βασικών θέσεων του συνδυασμού για τα μεγάλα προβλήματα του Διονύσου και συζήτηση με το κοινό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, υποψήφιοι σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής από άλλες Δημοτικές Ενότητες, ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου Στ. Κοροβέσης , ο πρώην Δήμαρχος Άνοιξης Γ. Νικητόπουλος– υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι δύο με το συνδυασμό της Ρ. Δούρου-ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Άνοιξης Τ. Φιλίππου κ.ά.