logo


Συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 4 Μαΐου στο Πολιτιστικό της Δροσιάς, όπου ο Δ. Ζαμάνης, επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος, μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν τη Δημοτική Κοινότητα  ενώ παρουσίασε και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους  της παράταξης στη Δροσιά.

Ο κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε περιεκτικά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες της Δροσιάς την οποία χαρακτήρισε «παράδειγμα απαξίωσης και εγκατάλειψης» στα 3,5 χρόνια θητείας της παρούσας Διοίκησης και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να περάσουν άλλα χρόνια απραξίας και στασιμότητας:

«Το γνωρίζετε, το ζείτε καθημερινά. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο κάποιος αποφάσισε να την τιμωρήσει. Το σχολείο έκλεισε και εγκαταλείφθηκε. Ο οίκος ευγηρίας δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Η αποχέτευση, στη μόνη περιοχή με πλήρως ενταγμένο σε χρηματοδότηση και δημοπρατημένο έργο, αφέθηκε στο έλεος. Το οδικό δίκτυο είναι σε κακά χάλια, το γήπεδο υποσυντηρείται. Ακόμα και το έργο που θα έκανε τη διαφορά, ο φωτισμός του Δήμου, κατά τα λεχθέντα του απερχόμενου Δημάρχου σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, κακώς έγινε… Απλά, μάλλον δεν μπόρεσε να το σταματήσει. Η περίπτωση της Δροσιάς είναι χαρακτηριστική. Είναι η καλύτερη απόδειξη της ανικανότητας της διοίκησης, της έλλειψης κάθε ενδιαφέροντος για την περιοχή……»

 

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στους κυριότερους  άξονες  τοπικών παρεμβάσεων που προγραμματίζουν οι Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Δημοτική Κοινότητα της Δροσιάς και οι οποίοι είναι :

● η άμεση συνέχιση του εγκαταλελειμμένου έργου αποχέτευσης ακαθάρτων, που είχε δρομολογηθεί και δημοπρατηθεί από τον πρώην Δήμο Δροσιάς το 2010 και στο οποίο είχε «εγκατασταθεί» εργοληπτική εταιρεία,

● η άμεση έναρξη λειτουργίας του εγκαταλελειμμένου οίκου ευγηρίας, που παραδόθηκε ολοκληρωμένος την 1-1-2011 στον Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου από τον πρώην Δήμο Δροσιάς

● η δημιουργία γηπέδων τένις, μπάσκετ και βόλεϋ,

● η δημιουργία μονοπατιού στην Πεντέλη με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, των λατομείων εξόρυξης μαρμάρων, της διαδρομής για τη μεταφορά του μαρμάρου στην Ακρόπολη των Αθηνών και του βωμού του θεού Διονύσου,

● η ανακατασκευή των γεφυριών του παραποτάμου Κηφισού,

● η κατασκευή αγωγών ομβρίων,

● η κατασκευή πεζοδρομίων, κατά προτεραιότητα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους,

  η  πλαγιοκάλυψη στεγάστρου στο χώρο του Γυμνασίου & Λυκείου Δροσιάς…»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Το μόνο πράγμα που θα πω κλείνοντας είναι ότι συνολικά ο Δήμος αλλά και η κάθε Δημοτική Κοινότητα ξεχωριστά χρειάζονται φροντίδα και ανθρώπους να νοιαστούν. Χρειάζονται ανθρώπους με ικανότητες και γνώσεις που αγαπούν την περιοχή τους και θέλουν να δουλέψουν για αυτή. Γι’ αυτό είμαι περήφανος να σας παρουσιάσω τους υποψηφίους μας στη Δροσιά και είμαι βέβαιος ότι ο καθένας, ανάμεσά τους, θα βρείτε  πολλά από τα πιο αξιόλογα μέλη του τόπου μας. Πολλούς Δροσιώτες που αγαπούν, θέλουν και κυρίως  μπορούν να βοηθήσουν τόσο την περιοχή όσο και το Δήμο ευρύτερα…».