logo


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο-  αλλά χωρίς την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί – η συνέντευξη Τύπου  του επικεφαλής της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Π. Μπιτάκου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- που δεν παρέστησαν και σύσσωμα. Πιο συγκεκριμένα, ερωτήσεις τέθηκαν από τη ΒΟΡΕΙΝΗ, τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ, την ΟδόΔιονύσου, το ΤΟΠΙΚΟ ΒΗΜΑ και τη νέα ηλεκτρονική εφημερίδα e-dionysos.

Η συνέντευξη, την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος Ε. Κατσαμπέκη, ξεκίνησε με την παρουσίαση της φιλοσοφίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Νέας Πνοής, που την καθιστούν «μονόδρομο στην επιλογή των πολιτών στις 18 Μαϊου», όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. Εν συνεχεία παρουσιάστηκε εν τάχει και συνοπτικά το πρόγραμμα της Νέας Πνοής σε επίπεδο Δήμου αλλά και Δημοτικής Κοινότητας: Σημαντικές παράμετροι, που διαπνέουν τη φιλοσοφία του προγράμματος αλλά και τη μέχρι σήμερα προεκλογική πορεία της Νέας Πνοής, όπως τη συνόψισε ο κ. Μπιτάκος, είναι η ανανέωση προσώπων και πολτικών και η ευθύνη των πολιτών για συμμετοχή στη διαμόρφωση στρατηγικών και στη λήψη των αποφάσεων- τελικά η συμμετοχική αυτοδιοίκηση, που «για μας δεν είναι επικοινωνιακό τρυκ, αλλά βαθειά ριζωμένη πεποίθηση».

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν θίχτηκαν θέματα, όπως:

*Ο τρόπος (ΒΟΡΕΙΝΗ) αλλά και οι πόροι (Οδός Διονύσου) υλοποίησης του προγράμματος: Η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων στις Δημοτικές Κοινότητες, η ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, η ιεράρχηση των προβλημάτων και η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, από τη μια, και η εξοικονόμηση χρημάτων από ίδιους πόρους- ευρωπαϊκά προγράμματα- ανταποδοτικές χορηγίες- συνεργασία με την Περιφέρεια- νοικοκύρεμα των οικονομικών από την άλλη, είναι η μέθοδος υλοποίησης του ύψους 141.500.000 ευρώ πενταετούς προγράμματος της Νέας Πνοής, σύμφωνα με όσα απάντησε ο κ. Μπιτάκος

*Το κυκλοφοριακό (e-dionysos) αλλά και η δημοτική συγκοινωνία (ΕΠΙΛΟΓΕΣ): Η αγορά λεωφορείων από το Δήμο- που μπορούν να εξυπηρετούν και τη μετάβαση των φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη, αλλά και περισσότερα δρομολόγια- με παράλληλη διαπλάτυνση της Λ. Χελμού, καθώς και απομάκρυνση της Λαϊκής Αγοράς από το κέντρο του Αγ. Στεφάνου, είναι μερικές λύσεις που προτείνει η Νέα Πνοή

*Η πολιτική προστασία (ΤΟΠΙΚΟ ΒΗΜΑ)) και η επιχορήγηση των Συλλόγων (ΒΟΡΕΙΝΗ):  Θα γίνουν ενέργειες ώστε όλοι οι Σύλλογοι εθελοντών πολιτικής προστασίας να πιστοποιηθούν, κι έτσι να ασφαλιστούν οι εθελοντές για την περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της δράσης τους, ενώ θα θεσπιστούν συγκεκριμένα κριτήρια για να επιχορηγούνται οι Σύλλογοι «που σήμερα δεν ξέρουμε ούτε πόσα μέλη έχουν ούτε το καταστατικό τους ούτε τη δράση τους».

Για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου

Ενδιαφέρον παρουσίασαν, τέλος, οι απαντήσεις του κ. Μπιτάκου σε δυο ερωτήσεις της Οδού Διονύσου, ειδικά για τη Δημοτική μας Κοινότητα:

Η πρώτη αφορούσε στην εφαρμογή του Ρυμοτομικού Σχεδίου, και συγκεκριμένα στην ίδρυση των προβλεπόμενων από το Σχέδιο δύο τοπικών αγορών και τη θέση της Νέας Πνοής. Ο κ. Μπιτάκος τόνισε πως στις μέχρι σήμερα συναντήσεις του με φορείς και πολίτες της μικρής μας πόλης δεν του έχει τεθεί το ζήτημα, ενώ πρόθεση της Νέας Πνοής είναι να διατηρηθεί η ιδιαιτερότητα της κάθε Δημοτικής Κοινότητας. Εντούτοις, και εφόσον αποδειχθεί – μέσα ίσως και από δημοψήφισμα- πως βούληση της τοπικής κοινωνίας είναι η εφαρμογή του Ρυμοτομικού, η παράταξή του θα κάνει τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή. Με την άποψή αυτή συμφωνούν- όπως αποδείχτηκε από σχετικές συζητήσεις της Οδού Διονύσου- και στελέχη της Νέας Πνοής -αν και όχι όλα: Όπως είναι γνωστό, ο Κ. Μπομπής Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου, ο οποίος αντιτίθεται στην προοπτική καταστημάτων στο Διόνυσο, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Πνοής.

Ο ίδιος, εκ μέρους του Συλλόγου, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για την υπόθεση των Οικ. Τετραγώνων ΑΛΦΑ στο Διόνυσο, που έχει οδηγήσει στον ανακριτή 29 δημοτικούς συμβούλους κατηγορούμενους για κακούργημα λόγω της ψήφου τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τρεις από αυτούς- τους μηνυθέντες- είναι συνυποψήφιοι με τον κ. Μπομπή. Στην ερώτησή μας, λοιπόν, ποια είναι η θέση της Νέας Πνοής- αυτή του μηνυτή ή εκείνη των μηνυθέντων- ο κ. Μπιτάκος δήλωσε πως δεν γνωρίζει το θέμα, μια που δεν έχει συζητηθεί εντός της παράταξης!

Να σημειωθεί πως η επίσημη παρουσίαση της δημοτικής παράταξης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 5 Μαϊου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου στις 7 το βράδυ, όπου καλεσμένοι είναι αυτή τη φορά «οι δημότες του Δήμου Διονύσου για να συμμετάσχουν μαζί μας σε μια κοινή προσπάθεια για ένα μέλλον αισιοδοξίας και δημιουργίας», όπως γράφει και η σχετική πρόσκληση.