logo


Θα μπορούσαν να τα βάλουν με τον αγώνα (σ.σ. τον τελικό Κυπέλλου)  αλλά όχι και με το Θεό, είπε ο Απ. Χάλαρης ανοίγοντας την προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κρυονέρι το Σάββατο 26 Απριλίου. Προγραμματισμένη για να πραγματοποιηθεί στην πλατεία της περιοχής, η συγκέντρωση τελικά έγινε στο Πολιτιστικό Κρυονερίου λόγω της καταρρακτώδους βροχής που παρέλυσε την πόλη μας- και όχι μόνο- το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Εντούτοις ο κόσμος που αψήφησε την καταιγίδα και προσήλθε στο Κρυονέρι άκουσε με προσοχή το χαιρετισμό του Π. Πανάγου, που εκπροσωπεί ομάδα πολιτών  συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Συσπείρωση,  καθώς και την τοποθέτηση της επικεφαλής του συνδυασμού- και μοναδικής γυναίκας υποψήφιας Δημάρχου στην πόλη μας σ’ αυτές τις δυο καλλικρατικές εκλογές – Ζ. Σώκου.

Σε κάλεσμα συνεργασίας για να ανατραπεί και το κατεστημένο που λυμαίνεται την πόλη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζει τις επιταγές της τρόικα εις βάρος του λαού, μίλησε ο κ. Πανάγος που είναι οικονομολόγος και Δ/ντής Διοίκησης- Εκπαίδευσης στην εταιρεία ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Α.Ε., σημειώνοντας ειδικότερα τη δέσμευση τής παράταξης:  στην ειλικρινή και ανιδιοτελή προσφορά των μελών της στο κοινωνικό σύνολο, στην κατάρτιση ενός κεντρικού αξιακού χάρτη, στην ενεργή συμμετοχή στις συλλογικές προσπάθειες, στη συνδημιουργία με τους συμπολίτες εκείνου του σχεδίου και της πολιτικής που χρειάζεται η πόλη, στην εφαρμογή της αξιοκρατίας- της ισότητας- της διαφάνειας, στην ενεργή προστασία της ποιότητας ζωής.

Με μια επιπλέον επισήμανση- ιδιαιτέρως χρήσιμη για όσους αναμειγνύονται… ισοβίως (!) με τα κοινά: Πιστεύουμε, είπε ο κ. Πανάγος, πως η δική μας συμμετοχή είναι συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και γι’ αυτό παλεύουμε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουμε τους καλύτερους να αναδειχθούν και να τους παραδώσουμε τη σκυτάλη του μέλλοντος της πόλης μας.

Στη δική της τοποθέτηση η κ. Σώκου, αφού επεσήμανε πως είναι η μοναδική δημοτική παράταξη που δεν έκρυψε και δεν κρύβει- όπως όλοι οι άλλοι- την πολιτική και κομματική της ταυτότητα, ανέτρεξε σ’ όλα τα μεγάλα προβλήματα που κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο  της πόλης να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τα τελευταία 3,5 χρόνια καθώς και τη στάση των 2 δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στους εργαζόμενους και στις υπηρεσίες, στην παιδεία, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στον προϋπολογισμό,  στα τεχνικά έργα και στις τεχνικές υποδομές τόσο η κ. Σώκου όσο και ο Π. Λουκάτος έκαναν  συνεχείς παρεμβάσεις, που αποδείκνυαν πως η πολιτική του Δήμου στα παραπάνω θέματα δεν αποτελεί παρά την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και αυτής της Τρόικα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους συναδέλφους τους και στη Διοίκηση  προβλέποντας δυσμενείς εξελίξεις για το Δήμο και τους πολίτες του- για να δικαιωθούν απολύτως λίγο καιρό αργότερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης και τοποθετήθηκαν με σύντομους χαιρετισμούς η ηθοποιός Ισμήνη Καλέση, υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτική σύμβουλος από το Κρυονέρι,  καθώς και ο υποψήφιος με τη Λ.Σ. περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παντέλογλου.