logo


Στις 18 Μάη ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Θανάσης Παφίλης, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής: Βάλσαμος Συρίγος, Μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, πρόεδρος ΕΚ Λαυρίου

Υποψήφια Δήμαρχος Διονύσου:  Ζωή Σώκου, Δημοτική Σύμβουλος

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, ιδιαίτερα στις γυναίκες και τη νεολαία της περιοχής μας.

Σας καλούμε σε συστράτευση και αγώνα με ψηλά το κεφάλι, για να μην παγιδευτεί η λαϊκή αγανάκτηση στις παγίδες που στήνουν παλιοί και νέοι «σωτήρες».

Μεταφέρουμε, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, μήνυμα ελπίδας για τη διεκδίκηση λύσεων στα άμεσα και εκρηκτικά προβλήματά μας. Μήνυμα προοπτικής ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων με πρωταγωνιστή το λαό.

Όχι άλλος χαμένος χρόνος.

Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση. Γύρισε την πλάτη σε «αυτοδιοικητικούς», «αριστερούς», «ανεξάρτητους» υποψηφίους που προσπαθούν να υφαρπάξουν για μια ακόμα φορά τη λαϊκή ψήφο.

Απόρριψε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και αυτούς που τους στηρίζουν.
Είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Απόρριψε τα ψεύτικα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ που τάζει «λαγούς με πετραχήλια», θεωρεί ως μοναδικό υπεύθυνο της σημερινής κατάστασης το Μνημόνιο και δεν λέει κουβέντα για την πολιτική της Ε.Ε. από την οποία απορρέουν τα μνημόνια. Δεν λέει κουβέντα για το «Μνημόνιο των μνημονίων», την συνθήκη του Μάαστριχτ που και οι ίδιοι ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Στείλε στο περιθώριο τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είναι τσιράκια των αφεντικών και εχθροί του λαού.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην δύναμή τους και σε τοπικό επίπεδο. Ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να την αναδείξει με τους αγώνες και τη δράση του.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν: Τα μονοπώλια που καρπώνονται τον πλούτο σε βάρος των δικαιωμάτων μας, σε βάρος των σύγχρονων αναγκών μας.

 Στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Διονύσου ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση,
το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

 Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, την προηγούμενη τριετία, έδωσαν μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με κύριο γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ανέδειξαν δεκάδες προβλήματα όπως η σταθερή και με δικαιώματα εργασία των εργαζομένων στον δήμο, το αποχετευτικό, το σχέδιο πόλης, τα προβλήματα των σχολείων, των παιδικών σταθμών, της υγείας, των χαρατσιών, των διοδίων, των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Κατέβασαν στο δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών, αντιτάχτηκα και καταψήφισαν τους προϋπολογισμούς λιτότητας.

 Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στήριξαν έμπρακτα τον αγώνα που οργάνωσε το σωματείο των Εργαζομένων στον Δήμο για να μη πραγματοποιηθούν απολύσεις που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος και ιδιωτικοποιήσεις. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι Συνδυασμοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι πρότειναν και ψήφιζαν να απολυθούν.

Καμία εμπιστοσύνη στη σημερινή διοίκηση του δήμου και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, είτε στηρίζονται επίσημα από τα άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί» ή «ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς».

Κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου. Όλα τα «δημοτικά προγράμματα» και οι παρατάξεις έχουν πολιτική αναφορά και «χρώμα», αφού όλα τα προβλήματα έχουν αιτίες που τα προκαλούν, υπεύθυνους που τα υλοποιούν και λύσεις που συνδέονται με την πολιτική, τη διακυβέρνηση και το κράτος.

Μεγάλο μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής εφαρμόζεται μέσα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Υλοποιείται και μέσα από τις πολλές αρμοδιότητες που τους έχουν μεταφερθεί χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, λειτουργώντας ως το τοπικό κράτος σε κρίσιμους τομείς και υπηρεσίες.

Έχουν και αυτοί μερίδιο στην λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με φόρους, χαράτσια, τέλη με απολύσεις με συρρίκνωση υπηρεσιών.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης μέσα από την διοίκηση του δήμου υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική μέχρι… κεραίας. Ο Δήμος Διονύσου επί της διοίκησής του έχασε το Γυμνάσιο Ροδόπολης, το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου αλλά και ακόμη 2 Νηπιαγωγεία σε Άνοιξη και Δροσιά, τα οποία δεν λειτούργησαν ποτέ γιατί δεν τους παραχωρήθηκε χώρος για να λειτουργήσουν. Την ίδια περίοδο έκλεισε η εφορία Αγ. Στεφάνου και τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Γέμισε ο Δήμος με κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον οικιστικό ιστό της πόλης και ιδιαίτερα δίπλα από τις σχολικές μονάδες, αποδεικνύοντας ότι τα οικονομικά συμφέροντα έχουν μεγαλύτερη αξία από την υγεία και την ζωή των ανθρώπων.

Ταυτόχρονα τα περισσότερα έργα υποδομής που θα μπορούσαν να κάνουν πιο καλή την ποιότητα ζωής της πόλης προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και μόνο όσα είχαν ξεκινήσει πριν από τον Καλλικράτη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μείνει προτάσεις για προεκλογικά φυλλάδια γιατί η Δημοτική Αρχή έχει αποδεχτεί την υποχρηματοδότηση των δήμων που επιβάλει και ο Καλλικράτης.

Περιττό είναι να πούμε ότι η Αντισεισμική και Αντιπλημμυρική Προστασία δεν υπήρχε ούτε στις προθέσεις τους.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πέρσι κομμάτι της διοίκησης του Δήμου από την θέση του Νομικού Προσώπου “Η ΕΣΤΙΑ” κ. Ζυγούνας συνέβαλε στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και την υπερασπίστηκε με σθένος μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Στήριξε τον Καλλικράτη και όλη την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία έχει και την υπογραφή του.

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί του κ. Ζαμάνη και κ. Μπιτάκου που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και πολυσυλλεκτικοί δεν φέρνουν τίποτα καινούργιο και διαφορετικό. Είναι δοκιμασμένοι με τα ίδια παλιά υλικά και υποστηρικτές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που μας έφτασε εδώ. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπιτάκος διατέλεσε αντιδήμαρχος επί δημαρχία Βοριά στον Άγιο Στέφανο με γνωστά δείγματα γραφής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεταιστους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, στις γυναίκες και τη νεολαία της περιοχής μας.

Στις 18 Μάη κάνε Αποφασιστικό Βήμα. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Διονύσου.

Για να εκλεγούν αγωνιστές στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο που θα είναι δίπλα στον αγώνα σου Αταλάντευτα για το μεροκάματο, την υγεία, την παιδεία, θα συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμβάλλουν στην πάλη του εργαζόμενου λαού για να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Αγωνιζόμαστε:

  • Για να μειωθούν ουσιαστικά τα Δημοτικά Τέλη και οι Φόροι.
  • Για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Για έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Για την κατάργηση των διοδίων. Για να μην εγκατασταθούν Νέα Διόδια . Για την κατάργηση όλων των Διοδίων. Για δημόσιες φθηνές συγκοινωνίες.
  • Για να ολοκληρωθεί άμεσα το αποχετευτικό δίκτυο χωρίς την επιβάρυνση των κατοίκων.
  • Για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης στο σύνολο του Δήμου.
  • Για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς χωρίς τροφεία.

 Καλούμε όλους και όλες που γνωρίζουν ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού από την κερδοφορία των μονοπωλίων και από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές μαζί μας σε περισσότερα ή λιγότερα ζητήματα, να ενισχύσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το Κ.Κ.Ε

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές

Δυναμώνουμε παντού τη δική μας φωνή και δύναμη

Κομματική Οργάνωση Διονύσου της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ