logo


Συνεδρίαση με θέμα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Απριλίου το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη.

Ο κ. Καλαφατέλης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άψογη συνεργασία που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αποτελεσματικότητα που υπήρξε σε όλα τα συμβάντα, χάρη στην σωστή οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας με την στήριξη του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών. Ιδιαιτέρως στάθηκε στη συνεισφορά των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που «στο πλευρό τους θα είναι πάντα ο Δήμος και θα στηρίζει το έργο τους» ενώ σημείωσε:

«Εκτιμώ ότι πλέον έχουμε την εμπειρία και τη γνώση, αλλά και την κατάλληλη εκπαίδευση οι εθελοντές μας, τους οποίους ευχαριστώ για μία ακόμη φορά, ώστε με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον ΣΠΑΠ και την Περιφέρεια Αττικής, να προστατεύσουμε από κοινού, αποτελεσματικά το πλούσιο φυσικό κάλλος του τόπου μας, αλλά πάνω απ’ όλα τις ζωές και τις περιουσίες όλων των συμπολιτών μας.

Στόχος μας είναι η οργάνωση και λειτουργία ενός ακόμη πιο ισχυρού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ικανού ν’ ανταποκριθεί στη διαχείριση φυσικών καταστροφών είτε είναι απόρροια των άσχημων καιρικών φαινομένων, είτε πυρκαγιών, είτε σεισμών κ. ο. κ.

Μέσα από διαρκείς και στοχευμένες δράσεις καθαρισμού επιλεγμένων φυσικών χώρων και δενδροφυτεύσεων, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τους πολίτες μια νέα αντίληψη για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, μια νέα νοοτροπία σεβασμού του περιβάλλοντος, έναν νέο κώδικα που να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας και να βελτιώνει την καθημερινότητά μας».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Κ. Κοντάκης, αφού εξήρε με τη σειρά του την ευαισθησία και προσφορά των εθελοντών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται, την κατάσταση των οχημάτων και των κρουνών, στην άψογη συνεργασία με όλα τα τμήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου, τον ΣΠΑΠ και βέβαια την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πέραν των εκπροσώπων τμημάτων της πολιτικής προστασίας του Δήμου Διονύσου, προέδρων και μελών τοπικών συμβουλίων, στη συνεδρίαση πήρε μέρος και ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σώματος αντιπύραρχος Ηλ. Τσαπούρας.