logo


Ο Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού ο ΘΕΣΠΙΣ Δήμου Διονύσου, μας προσκαλεί στην κλασική ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» την οποία θα παρουσιάσει σε 11 παραστάσεις, ο Θίασος της Άνοιξης σε σκηνοθεσία Νίκου Ψαρρά, στις 25, 26, 27, 28 Απριλίου και στις 2, 3, 4, 5 και 9, 10, 11, 12 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Λυκείου Άνοιξης (ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων 9.00 μ. μ.).
Άρχοντες, μαστόροι, εραστές και ξωτικά, με φόντο το δάσος μιας μυθικής Αθήνας, θα ζήσουν ένα όνειρο, θα εκφράσουν τις πιο βαθιές τους επιθυμίες, θα ερωτευτούν, θα φοβηθούν, θα μαγευτούν και τελικά θα ξυπνήσουν…
Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», γράφτηκε το 1595 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Σαίξπηρ. Διαδραματίζεται σε μια μυθική Αθήνα και έχει ως βασικό θέμα τον έρωτα. Στο έργο μπλέκονται διαφορετικοί κόσμοι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Επιπλέον ο ΘΕΣΠΙΣ παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ας Θυμηθούμε Δίχως Νοσταλγία» με τη Μάνια Παπαδημητρίου, την Τετάρτη 30 Απριλίου, στις 20:30, στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Άρης Γραικούσης.  Η παράσταση, που έχει ήδη ταξιδέψει σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, με σημαντική επιτυχία, πραγματεύεται το θέμα «Μνήμη» και τα συνεπακόλουθά της. Σε μια απόπειρα ανασκόπησης του παρελθόντος, δίχως το στοιχείο της νοσταλγίας, επιχειρεί να φωτίσει τους μηχανισμούς που συγκροτούν εικόνες και ψευδαισθήσεις σε αναμνήσεις, στην προσωπική μνήμη του καθενός.
«Σε μια χώρα που η σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν κυριαρχεί τυραννικά στην καθημερινότητα, η παράσταση αποδομεί την αλήθεια της συλλογικής μνήμης. Τα τρία τελευταία χρόνια έννοιες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές μοιάζουν να μετασχηματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Ποια είναι η λύση για να αποφύγουμε το σοκ και να αντισταθούμε; Ποιος είναι ο τρόπος για να αντέξουμε την πραγματικότητα;»
Η απάντηση θα επιχειρηθεί μέσα από την παράσταση.