logo


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Π. Μπιτάκος, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους και συνεργάτες της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», πραγματοποίησαν συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού Ανθέων στην Άνοιξη.

Εκεί ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ν. Κάρρα και τους κατοίκους του Οικισμού Ανθέων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τον χαρακτηρισμό του Οικισμού ως δασική έκταση, αναδασωτέα, μετά και τον Ν.3889/2010, την προσπάθεια οικειοποίησης των ιδιόκτητων κοινόχρηστων χώρων του Οικισμού από προηγούμενες δημοτικές αρχές, το αποχετευτικό, αλλά και ζητήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η έλλειψη πεζοδρομίων, η εγκατάλειψη των παιδικών χαρών κ.ά. Επιπλέον, τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για τις διαδικασίες επιχορηγήσεων των πολιτιστικών συλλόγων, που ακολούθησε η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα  την αδυναμία πλέον διοργάνωσης πολιτιστικών δράσεων από τον Σύλλογο.

Ο κ. Μπιτάκος, στην συνέχεια, ανέπτυξε το όραμα της «Νέας Πνοής», με στόχο την ουσιαστική ανανέωση και αλλαγή φιλοσοφίας στην διοίκηση του Δήμου, ανέλυσε την πρόταση της Συμμετοχικής Αυτοδιοίκησης και κάλεσε όλους τους δημότες, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Συνεπικουρούμενος, ειδικότερα, από συνεργάτες, οι οποίοι ασχολούνται με το δασικό πρόβλημα και την οικιστική ανάπτυξη, τόνισε ότι το δασικό και τα αναδασωτέα αφορούν και άλλους οικισμούς και περιοχές του Δήμου Διονύσου και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στόχος της δημοτικής μας κίνησης είναι να ισχυροποιηθούν τα όρια των οικισμών του Δήμου και για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει ο Δήμος να εξαντλήσει κάθε δυνατή νομική διαδικασία. Παράλληλα και σε συνεργασία με άλλους Δήμους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, θα πρέπει να επιδιωχθεί πολιτική λύση η οποία θα δώσει οριστικό τέλος στην ομηρία των ιδιοκτητών που δεν μπορούν σήμερα να χτίσουν, να μεταβιβάσουν, ακόμα και να επισκευάσουν τις νόμιμες περιουσίες τους».