logo


Τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα σε Αγ. Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Ροδόπολη επισκέφτηκε ο Π. Μπιτάκος υποψήφιος Δήμαρχος με τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης. Τα στελέχη της «Νέας Πνοής», αφού αντάλλαξαν ευχές επ’ ευκαιρία των αγίων ημερών του Πάσχα, συζήτησαν με τους επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασαν το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την τόνωση και στήριξη της τοπικής αγοράς:

 

*μέτρα στήριξης του εμπορικού κλάδου, όπως είναι η μείωση των δημοτικών τελών σε όσους συμμετέχουν στα προγράμματα εκπτωτικής κάρτας κ.ά.

*σύσταση δημοτικής υπηρεσίας με τίτλο «Επιχείρηση και Ανάπτυξη» με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών σε θέματα ΕΣΠΑ, νομοθεσίας κ.ά.,

*υποστήριξη από τη δημοτική αρχή για την σύσταση ανεξάρτητου εμπορικού συλλόγου,

*υλοποίηση τεχνικών έργων με στόχο την βελτίωση προσβασιμότητας και αισθητικής των εμπορικών περιοχών (αναπλάσεις κέντρων, πεζοδρομήσεις κ.α.)

*διεξαγωγή στοχευμένων προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την τόνωση της αγοράς.

Οι καταστηματάρχες ζήτησαν ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο, ώστε να λυθούν βασικά προβλήματα, όπως είναι το κυκλοφοριακό, τα υψηλά δημοτικά τέλη, η απουσία πεζόδρομων και η γραφειοκρατία, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και ουσιαστική στήριξη της τοπικής αγοράς.Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος και αντικατοπτρίζει την θέληση και το όραμα της παράταξης. Τα στελέχη της εξάλλου ζήτησαν από τους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες της περιοχής επιπλέον προτάσεις, τις οποίες θεωρούν αναγκαίες για καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα.