logo


Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Κρυονέρι, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Απρολίου συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από την καφετέρια ΚΑΜΕΛΙΑ, για να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας τής   WIND, που αιφνιδιαστικά τοποθετήθηκε απέναντι από το σχολείο πριν από ένα μήνα περίπου.

Στη συγκέντρωση για μια ακόμη φορά έδωσαν το παρών λίγοι γονείς, παρόλο που είχε προγραμματισθεί για τις 2 το μεσημέρι, ώρα που σχολούν τα παιδιά. Εντούτοις αποδείχθηκε ιδιαιτέρως μαχητική, μια που- σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί στη Σταμάτα και στο Κρυονέρι στις ανάλογες κινητοποιήσεις- τον πρώτο λόγο τον είχαν τα παιδιά: Αυτά είχαν φτιάξει τα πανώ, αυτά φώναζαν και τα συνθήματα για να φύγει η κεραία από την περιοχή. Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Β. Σεφερλής, μέλος του Συλλόγου, «πρέπει να μαθαίνουν τι γίνεται γύρω τους και να αντιδρούν αναλόγως».

Παρόντα επίσης πολλά μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, καθώς και ο καθηγητής στο Κρυονέρι και Πρόεδρος του εκεί Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Στ. Γανωτής. Υπενθυμίζουμε πως  κεραία της WIND έχει και εκεί βγάλει τους κατοίκους στους δρόμους, μια που είναι τοποθρτημένη απέναντι από το Γυμνάσιο- Λύκειο, και σε απόσταση λιγότερη των 30 μέτρων. Σε σχετική μας ερώτηση, μάλιστα, αποδείχθηκε πως οι δυο Σύλλογοι πρόκειται στο μέλλον να συνεργαστούν στενά για να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα με τις κεραίες.

Να σημειωθεί, τέλος, η παρουσία  του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κ. Κοντάκη– του οποίου μάλιστα τα παιδιά, μαθητές στο Δημοτικό του Αγ. Στεφάνου, πρωτοστατούσαν και στα πανώ και στα συνθήματα- , της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, του ανεξάρτητου Σπ. Σπηλιώτη και του υποψήφιου Δημάρχου Π. Μπιτάκου.