logo


Με εμφανές τρακ – “είμαι άνθρωπος της δουλειάς και όχι των λόγων”, έλεγε στους στενούς συνεργάτες του- ο Δ. Ζαμάνης και η δημοτική παράταξη Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες, εγκαινίασαν χτες βράδυ στην Άνοιξη το εκλογικό τους κέντρο, παρουσία πλήθους  φίλων, υποστηρικτών, συνοδοιπόρων και βέβαια υποψηφίων συμβούλων.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Ζαμάνης κινήθηκε σε δυο άξονες:

Από τη μια πλευρά  άσκησε σκληρή κριτική στην “ανέτοιμη, επιπόλαιη, ανεύθυνη, ανεπαρκή και επικίνδυνη” Διοίκηση Καλαφατέλη αλλά και προσωπικά στον απερχόμενο Δήμαρχο “των ψευδών και της παραπλάνησης”.

Και από την άλλη πλευρά δεσμεύθηκε για δουλειά σκληρή από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, κυρίως στον οικονομικό τομέα, όπου η ορθολογική και ιεραρχημένη αξιοποίηση των πόρων αποτελεί “προσωπικό στοίχημα και πρόκληση”.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί η δέσμευση για “ειλικρινή διάλογο, συναίνεση και συνεννόηση και εξαντλητική διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις” που για τον ίδιο και τους Ανοιχτούς Ορίζοντες αποτελεί το μόνο ορθό τρόπο αποτελεσματικής διοίκησης.

Σημειολογικά 

1)Δυο θέματα δεν δίστασε να θίξει στο χαιρετισμό του ο κ. Ζαμάνης, τα οποία ο απερχόμενος Δήμαρχος χρησιμοποιεί ως “όπλα πολιτικής άμιλλας, ενώ δεν είναι παρά δείγματα  πολιτικής αγυρτείας και μικροπρέπειας”: Πρόκειται για την αγορά οικοπέδου απο τον (πρώην) Δήμο Δροσιάς από μη κύριο καθώς και για την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια φωτιστικών, και τα δυο με τη λήξη της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης.

Για μεν την αγορά του οικοπέδου- όπου παραδέχθηκε πως ο Δήμος τότε εξαπατήθηκε- έθεσε σειρά ερωτημάτων που υποδεικνύουν ευθύνη της σημερινής Διοίκησης  όσον αφορά στον εν συνεχεία χειρισμό τού θέματος, ενώ ευθέως κατήγγειλε πως η υπόθεση κρατήθηκε “στο συρτάρι” για πάνω από τρία χρόνια για να χρησιμοποιηθεί για προεκλογικούς σκοπούς  από τη Δημοτική Αρχή.

“Περήφανος”, επίσης δήλωσε για την προμήθεια των φωτιστικών, που σήμερα κοσμούν όλο το Δήμο Διονύσου- ακόμη και το δρόμο έξω από το εκλογικό κέντρο των Ανοιχτών Οριζόντων.

2)Την πρώτη επίσημη παρουσία του  με τη φανέλα των Ανοιχτών Οριζόντων έκανε ο Χ. Ποτίδης, δημοτικός σύμβουλος που στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη στη Δροσιά με την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου.

3)Παρόντες στα εγκαίνια οι Σ. Μαγγίνα και Μ. Κόκκαλης από τη Ροδόπολη. Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, και οι δύο απέφυγαν να απαντήσουν αν η παρουσία τους εκεί σημαίνει μελλοντική συνεργασία με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

4)Παρόντες και οι Κρυονερίστας, που έχουν ήδη συναντηθεί και με τον κ. Ζαμάνη και τους συνεργάτες τους για τα προβλήματα που απασχολούν το Κρυονέρι.

5)Πολύς λόγος  γίνεται για τον κόσμο που προσέρχεται στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων, σαν να είναι αυτό το κρίσιμο μέγεθος για μια μελλοντική νίκη. Όλοι όμως γνωρίζουν πως ο δρόμος προς την κάλπη είναι μακρύς. Για την ιστορία πάντως να σημειωθεί πως και στα χτεσινά εγκαίνια προσήλθαν γύρω στα 300 άτομα.