logo


Με την αξιοσημείωτη και αξιοπερίεργη απουσία κάθε αναφοράς στα δυο φλέγοντα ζητήματα της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου- ΤΥΠΕΤ και Οικοδομικά Τετράγωνα ΑΛΦΑ- δόθηκε στη δημοσιότητα και προς διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 11 Απριλίου το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο, με στόχο την οριστική διαμόρφωσή του, βάσει των παρατηρήσεων και των προτάσεων των δημοτών. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «Το πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» δεν αποτελεί ευχολόγιο ή έκθεση ιδεών, αλλά την φωνή των πολιτών, βασικό μοχλό σχεδιασμού και υλοποίησης της τοπικής ανάπτυξης. Αποτελεί ένα συμβόλαιο με τους συνδημότες μας και δεσμευόμαστε να το υλοποιήσουμε… Η Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση αποτελεί για εμάς θεμελιώδη αρχή και όχι μία απλή επικοινωνιακή τακτική».

Οι άξονες αναφοράς τού προγράμματος, είναι:

*περιβάλλον και οικιστική ανάπτυξη

*κοινωνικές δομές και εθελοντισμός

*παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός

*νέα γενιά, κατάρτιση και επιμόρφωση

*διοικητικές υπηρεσίες και αξιοποίηση τεχνολογιών

*ανάπτυξη τοπικής επιχειρηματικότητας

Αγνοούνται οι «καυτές πατάτες»

Παράλληλα, δημοσιοποιείται και το πρόγραμμα για κάθε μια από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Ειδικά για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου εξαγγέλλονται τα εξής:

*Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Βωμού Διονύσου.

*Ανάπλαση και ανάδειξη χώρου Παλαιού Σταθμού.

*Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού.

*Συντήρηση Κοινοτικού Καταστήματος.

*Συντήρηση εγκαταστάσεων ύδρευσης.

*Μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων.

*Χάραξη «ζωνών πυροπροστασίας».

*Τοίχοι αντιστήριξης σε διάφορες οδούς.

*Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων υδάτων.

*Συντήρηση οδικού δικτύου και κατασκευή πεζοδρομίων.

*Αλεξανδρέικα: Ένταξη στο σχέδιο πόλης μετά από ακριβή οριοθέτηση της περιοχής.                                                                                                                     *Πλατύ Χωράφι: Ένταξη στο σχέδιο πόλης μετά από ακριβή οριοθέτηση της περιοχής.

*Αναγέννηση: Επικαιροποίηση μελέτης πράξης εφαρμογής ρυμοτομικού σχεδίου.

*Συντήρηση γηπέδου.

*Προσθήκη σχολικών αιθουσών στο 1ο και 2ο Δημοτικό Διονύσου.

Εντύπωση, όπως είναι φυσικό, προκαλεί το γεγονός πως στα παραπάνω δεν υπάρχει η παραμικρή μνεία για τα δυο «καυτά» ζητήματα της πόλης- το ΤΥΠΕΤ και τα Οικοδομικά Τετράγωνα ΑΛΦΑ- σαν να μην έχει η δημοτική παράταξη καμιά θέση για θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο επί σειρά ομηρικών συνεδριάσεων και αποτέλεσαν- τα ΑΛΦΑ- αιτία εισαγγελικής έρευνας σε βάρος δημοτικών συμβούλων.

Στη διαπίστωσή μας αυτή, ο τοπικός σύμβουλος Ν. Αντάπασης, μέλος και υποψήφιος με τη Νέα Πνοή, δήλωσε στην Οδό Διονύσου πως το πρόγραμμα δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο, αλλά έχει τεθεί προς διαβούλευση με τους κατοίκους και τους δημότες, από τους οποίους ζητούνται προτάσεις, διορθώσεις, επισημάνσεις και συμπληρώσεις. Στην τελική του μορφή θα δοθεί στη δημοσιότητα την προσεχή εβδομάδα.

Αξίζει ίσως να σημειωθεί εδώ πως στο στελεχικό δυναμικό της Νέας Πνοής- προερχόμενος από τη μαγιά της Συμμαχίας για τον Πολίτη- βρίσκεται και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου Κ. Μπομπής. Ο Σύλλογος, όπως είναι γνωστό, έχει σύρει στα Δικαστήρια την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων- ανάμεσά τους και συμβούλους της Συμμαχίας- για τη θέση που υιοθέτησαν σχετικά με τα ΑΛΦΑ.