logo


Πάνω σε τέσσερις άξονες διοργανώθηκε η φετινή δεύτερη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στη διεθνή εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Letsdoit”, η οποία κορυφώθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου, με μεγάλη επιτυχία:

1.    *Ευαισθητοποίηση σχολείων για την ενεργό τους συμμετοχή στην Εβδομάδα Εθελοντισμού Letsdoit και υποστήριξη των δράσεών τους

2.    *Σειρά δράσεων από 30/4 έως 9/5.

3.   * Κεντρικός Καθαρισμός στο ΣΑΑΚ Μπογιατίου (Άλσος Άνοιξης).

4.   *Καθαρισμός στο Σταθμό Αγ. Στεφάνου σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και την Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Ροδόπολης. Λόγω της επικινδυνότητας που εμφανίζει το πεδίο αυτό σε κάποια σημεία του κρίθηκε σκόπιμο να μη ζητηθεί η συνδρομή πολιτών.

Στους εθελοντικούς καθαρισμούς που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Απριλίου στο ΣΑΑΚ Μπογιατίου στην Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης και στον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο συγκεντρώθηκαν συνολικά περίπου 140 σακούλες σκουπιδιών.

Ξεχωριστό τόνο στη δράση έδωσε το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Εξαιρετική ήταν η δυναμική που αναπτύχθηκε λόγω της συνεργασίας μεταξύ Σχολείων -Συλλόγων Γονέων και Τοπικών Συλλόγων αλλά και τοπικών επιχειρήσεων που υποστήριξαν τις δράσεις με την παροχή υλικών και προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις των Σχολείων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Δράσεις Σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Τοπικών Φορέων:

·         Καθαρισμός και καλλωπισμός των τάξεων και των αύλιων χώρων.

·         Φύτευση δέντρων, λουλουδιών και λαχανόκηπων.

·         Βάψιμο και ζωγραφική τοίχων.

·         Εικαστικά εργαστήρια με τα χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

·         Κατασκευές φωλιών και ταϊστρών.

·         Δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών.

·         Παραγωγή ταινίας μικρού μήκους.

·         Πορεία ευαισθητοποίησης στη Λαϊκή Αγορά.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, σε δήλωσή του για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου, για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια LetsDoit, σημείωσε: «Μέσα από την συμμετοχή του Δήμου μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια Lets Do it, αποδεικνύουμε ότι η σχέση μας με το Φυσικό Περιβάλλον, δεν είναι περιστασιακή. Αντίθετα είναι διαρκής, ειλικρινής και υπεύθυνη.

Όπως έχουμε υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη το περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να διαχειριστούμε, συλλογικά και ατομικά.

Με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου μας, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε και να καθιερώσουμε ένα πρότυπο, που θα βάζει στο κέντρο το πράσινο και το περιβάλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω για την διοργάνωση της δράσης, τα σχολεία και τους συλλόγους του Δήμου μας που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, αυτή την πρωτοβουλία, τους εθελοντές πολιτικής προστασίας, αλλά και όλους τους εθελοντές του Δήμου μας, που συνέδραμαν στην επιτυχία της δράσης».

Το πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης για το Letsdoit, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στα πρώην εκπαιδευτήρια Καργάκου στη Σταμάτα, περιλαμβάνει:

Αποτίμηση των φετινών δράσεων, Δρώμενο από την παιδική θεατρική ομάδα των Εν Δράσει με τίτλο «Η Κλωθώ, ο Αίσωπος και η παράδοση», Προβολή ταινίας μικρού μήκους από το Νηπιαγωγείο Ροδόπολης, Δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Δρυάδες Κρυονερίου με τίτλο «Το δέντρο που έδινε», Δημιουργικό διάλογο.

Παράλληλα θα λειτουργεί δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, προσφορά του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει έκθεση trash art των μαθητών των σχολείων της πόλης.