logo


Στα εγακίνιατου εκλογικού κέντρου των Ανοιχτών Οριζόντων, σήμερα το βράδυ στην Άνοιξη, δίπλα στο υποψήφιο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, θα στέκονται, μεταξύ άλλων, και οι  Σ. Ντούντα, Δ. Παπαντωνίου και Ηλ. Λάσκαρης, – όλοι τοπικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη Συμμαχία για τον Πολίτη το 2010- καθώς και η Ρ. Μπέτση (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και του Συμβουλίου Διοίκησης της Συμμαχίας μέχρι το 2013). Οι παραπάνω αποτελούν εδώ και μερικές ημέρες κομμάτι πια της δημοτικής παράταξης Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες και υποψήφιοι, τοπικοί ή δημοτικοί, σύμβουλοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, επιτρέποντας στην παράταξη να υποστηρίζει πως «η ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας έχει βρει μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους πολίτες».

Ειδικότερα ο κ. Παπαντωνίου, από τη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου, υπήρξε και επικεφαλής των τοπικών συμβούλων της Συμμαχίας, ενώ για τη συνεργασία αυτή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δ. Ζαμάνης δήλωσε «βέβαιος ότι η συμπόρευση με ευρύτερες αυτοδιοικητικές δυνάμεις θα επιβραβευθεί από τους δημότες ως επιλογή ωριμότητας και ευθύνης».

Από την πλευρά τους ο κ. Λάσκαρης και η κ. Μπέτση με κοινή τους δήλωση τονίζουν την πεποίθησή τους πως «υπάρχει πεδίο δημιουργικής και γόνιμης συνεργασίας τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές» με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες «σ’ ένα κοινής αποδοχής πλαίσιο αρχών και αξιών που θα λειτουργεί ως στέρεο θεμέλιο αυτής της συμπόρευσης».

Η κοινή αυτή δήλωση έχει ως εξής:

«Παρακολουθώντας με προσοχή τα δημοτικά πράγματα στην πόλη μας,
διαπιστώνουμε μια συνεχή διολίσθηση προς συνθήκες και καταστάσεις που
είναι, τουλάχιστον, ανησυχητικές.

Έχοντας σημαντική εμπειρία σε πεδία πολιτικής και κοινωνικής δραστηριοποίησης θεωρούμε ότι ο δήμος Διονύσου διοικείται από αιρετούς που είναι εμφανώς ανεπαρκείς και κατώτεροι των περιστάσεων..
Στη σημερινή συγκυρία ο δήμος, είτε ως αυτοδιοικητικός οργανισμός είτε
ως κοινωνία πολιτών, χρειάζεται ανθρώπους με συνδυασμό χαρακτηριστικών,
ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών
Ήθος,  οργανωτικές δεξιότητες, κατάλληλη τεχνογνωσία, κοινωνική ευαισθησία και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις
για την άσκηση αποτελεσματικής πολιτικής και χρηστής διοίκησης.
Όπως έχει διαμορφωθεί το προεκλογικό σκηνικό εκτιμάμε ότι μοναδική επιλογή συνεργασίας για να αλλάξει σελίδα ο Διόνυσος είναι οι Ανοιχτοί Ορίζοντες με τον Διονύση Ζαμάνη. Και έχουμε την πεποίθηση ότι υπάρχει πεδίο δημιουργικής και γόνιμης συνεργασίας τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές.
Ένα κοινής αποδοχής πλαίσιο αρχών και αξιών λειτουργεί ως στέρεο
θεμέλιο αυτής της συμπόρευσης. Η κοινή μας προσπάθεια θα στηριχθεί πάνω
σε αυτό. Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε τον Διόνυσο της Επόμενης Μέρας».