logo


Περίεργο ζήτημα «δεν γνωρίζω- δεν απαντώ» του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη έχει ανακύψει με χτεσινή ανάρτηση της εφημερίδας ΒΟΡΕΙΝΗ, σχετικά με την επιστολή για την αποχέτευση που συνοδεύει τους λογαριασμούς του νερού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί υποψήφιοι αλλά και εν ενεργεία σύμβουλοι της παράταξης του Διοίκησης φέρονται ενοχλημένοι από το περιεχόμενο επιστολής, που προέρχεται από το Γραφείο Δημάρχου και καλεί τους κατοίκους για θέματα αποχέτευσης, και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, να επικοινωνούν με τους Αντιδημάρχους- δηλαδή πολιτικούς προϊστάμενους- Ν. Παππά (Τεχνικών Έργων) και Δ. Σακελλαρίου (Διοικητικών Υπηρεσιών), και όχι με τις υπηρεσίες.

Σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, ο κ. Καλαφατέλης απαντά πως «δεν γνώριζε το περιεχόμενο της επιστολής». Εκτός και αν η ερώτηση είχε υποβληθεί εβδομάδες ενωρίτερα, ο κ. Καλαφατέλης διαψεύδει… τον εαυτό του. Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 31 Μαρτίου, και σε σχετική επισήμανση της δημοτικής συμβούλου της μειοψηφίας Π. Ταουξή (ΑΔΚ) ότι η επιστολή μοιάζει με προεκλογικό φυλλάδιο, ο κ. Καλαφατέλης υπεραμύνεται της επιστολής, δηλώνοντας μάλιστα επί λέξει (βάσει των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών): «Μία απάντηση μόνο vα δώσω. Δεv είναι, καλή μoυ συvάδελφε, πρoεκλoγικό φυλλάδιο. Είvαι εvημέρωση ως oφείλoυμε σε όλους τους πολίτες τoυ Δήμου για τις ενέργειες πoυ έχουν γίνει και πoυ θα γίνουv όσον αφορά τo θέμα της απoχέτευσης ακαθάρτωv. Είvαι υπoχρέωση voμίζω vα εvημερώvoυμε τov κόσμο για όλα τα δρώμεvα, αv τo θέλετε».

Να σημειώσουμε πως το θέμα της επιστολής- και η προεκλογική της αξιοποίηση από τη Διοίκηση- αναδείχθηκε σ’ εκείνο το Συμβούλιο από πολλούς συμβούλους των μειοψηφιών- αλλά από κανέναν της Δημοτικής Αρχής, από όσους σήμερα εμφανίζονται ενοχλημένοι.