logo


Με κεντρικό σύνθημα «Συνεχίζουμε δυναμικά» και παρουσία δημοτών που όμως δεν ξεπερνούσαν τους 300, πραγματοποιήθηκαν χτες βράδυ στην Άνοιξη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία, επικεφαλής της οποίας είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης.

Ο κ. Καλαφατέλης στο χαιρετισμό του, για μια ακόμη φορά έκανε απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας τη δυσκολία τής συνένωσης επτά διαφορετικών Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ προέβη σε αρκετά μακροσκελή ανασκόπηση των έργων και των ημερών στα τριάμιση χρόνια της Διοίκησής του: Αποχέτευση, Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, Ανακύκλωση, Πυροπροστασία ήταν μερικές από τις αναφορές του, τις οποίες ο κόσμος υποδέχτηκε με χειροκροτήματα στις… σωστές στιγμές.

Εντούτοις ο χαιρετισμός παρέμεινε ετεροβαρής, μια που πολύ λιγότερα αναφέρθηκαν αναφορικά με τις προθέσεις της παράταξης για τα επόμενα πέντε χρόνια, εφόσον της ανατεθεί και πάλι η εντολή διοίκησης του Δήμου: Μικρές και μεγάλες- αορίστως- μελέτες, ενθάρρυνση και  ενίσχυση του εθελοντισμού, έργα στις γειτονιές- «αυτή η πενταετία στις γειτονιές θα ανήκει» έχει και παλιότερα υποσχεθεί ο απερχόμενος Δήμαρχος- ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δασικό πρόβλημα που- παρά «τις συνεχείς κρούσεις και πιέσεις προς τους αρμόδιους»- εντούτοις συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να κρατά σε ομηρία εκατοντάδες οικογενειών.

«Είμαστε η παράταξη της ανθρωπιάς, της ευημερίας και της αντίστασης» ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του ο κ. Καλαφατέλης και κάλεσε «τους σεβαστούς συνεργάτες» του να προχωρήσουν μαζί σε μια ακόμη νίκη.  Ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει μήνυμα στους νέους υποψήφιους Δημάρχους: «Αντίπαλοι δεν είμαστε εμείς, αλλά τα προβλήματα της πόλης», όπως τόνισε.

Παρόντες στα εγκαίνια όλοι οι Αντιδήμαρχοι- εκτός βέβαια από τον Ν. Πέππα που, ως γνωστόν, δεν θα ξανασυνεργαστεί με την Ενωτική Πρωτοβουλία-, εν ενεργεία και υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρώην Κοινοτάρχες Χρ. Κλεφτάκης (από τη Ροδόπολη) και Στ. Κριεμάδης (από τη Σταμάτα).

Και η απαραίτητη… σημειολογία από την Οδό Διονύσου:

*Το εκλογικό κέντρο της παράταξης βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο της Άνοιξης, στο οποίο λειτουργούν επιχειρήσεις και καταστήματα. Με τον κόσμο που πήγε στα εγκαίνια να έχει παρκάρει στο χώρο στάθμευσης του κέντρου, αρκετοί ήταν οι καταναλωτές και οι επισκέπτες των καταστημάτων των οποίων τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν  στη συγκέντρωση. Ματαίως παρακαλούσαν τους διοργανωτές να κάνουν σχετική ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Αναγκάστηκαν λοιπόν να παρακολουθήσουν θέλοντας και μη τα εγκαίνια μέχρι να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι.

*Αρκετοί ήταν και εκείνοι που- έχοντας παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων και της Δημοκρατικής Ανατροπής και της Νέας Πνοής- εμφανίζονταν εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με τον όγκο του πλήθους, περιμένοντας προφανώς μεγαλύτερη προσέλευση: «Δήμαρχος είναι, αναγνωρισιμότητα και μηχανισμό έχει, ο κόσμος όμως δεν είναι πολύς», τόνιζαν χαρακτηριστικά.