logo


Για προεκλογικά τερτίπια κατηγόρησαν οι μειοψηφίες τη Διοίκηση του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Η αρχή έγινε με αφορμή την ανακοίνωση για την αποχέτευση, που συνοδεύει τον τελευταίο λογαριασμό ύδρευσης:

«Ο Δήμαρχος οικειοποιείται το μηχανισμό του Δήμου για την προεκλογική του εκστρατεία, στέλνοντας την ανακοίνωση για την αποχέτευση μέσα στους  λογαριασμούς του νερού, ενώ η ίδια η ανακοίνωση κρύβει σωρό ανακρίβειες».

Αυτά καταλόγισαν στη Διοίκηση του Δήμου και προσωπικά στο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη και ο Θ. Κυριακόπουλος από τη Συμμαχία για τον Πολίτη και η Π. Ταουξή από την ΑΔΚ, προσθέτοντας πως μόνο τυχαίο δεν είναι που στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το έργο θα ξεκινήσει τέλος Ιουνίου.

Ειδικά ο κ. Κυριακόπουλος θεμελίωσε την αιτίασή του με στοιχεία για την ολιγωρία της Διοίκησης του Δήμου που πιθανόν να οδηγήσει και στην απώλεια της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για ένα μεγάλο τμήμα της αποχέτευσης: Στην περίπτωση αυτή, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, θα κληθούν οι κάτοικοι να πληρώσουν το υπόλοιπο έργο, που θα στοιχίσει περίπου 16 εκατ. ευρώ!

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ανάλογες εκτιμήσεις είχαν διατυπωθεί και από τον μηχανικό Χρ. Κατσούλη  στο πλαίσιο της πρόσφατης ανοιχτής συνάντησης της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου με φορείς και πολίτες και με αντικείμενο τις θέσεις της παράταξης για το περιβάλλον. Είχε τότε πει ο κ. Κατσούλης πως «το σενάριο του Δήμου που θέλει τις εργασίες για την αποχέτευση να ξεκινούν στα τέλη Απριλίου είναι μάλλον αισιόδοξο», προσθέτοντας πως δεν έχει υπογραφεί ακόμη σύμβαση με τον εργολάβο.

Αλλά οι αιτιάσεις των μειοψηφιών δεν έμειναν αναπάντητες: Στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Καλαφατέλης αναρωτήθηκε πώς μπορεί η Διοίκηση να παραγάγει  έργο, αν κατηγορείται συνεχώς εδώ και έξι μήνες για προεκλογική προετοιμασία. Ενώ στην προχτεσινή ανοιχτή συνάντηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στη Δροσιά, ο απερχόμενος Δήμαρχος, αφού έκανε ακόμη μια φορά έναν μίνι απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, επιτέθηκε στην προηγούμενη Διοίκηση της Δροσιάς, της οποίας Αντιδήμαρχος – ο Δ. Ζαμάνης– ηγείται της δημοτικής παράταξης Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες.

Κατηγόρησε λοιπόν ο κ. Καλαφατέλης την προηγούμενη Διοίκηση για νοοτροπίες και πρακτικές που σήμερα ταλαιπωρούν το Δήμο: Την προμήθεια λαμπτήρων, κόστους 700.000 ευρώ, με σύμβαση που υπογράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και την αγορά οικοπέδου εκ μέρους της τότε Δημοτικής Αρχής από μη ιδιοκτήτη λίγες ημέρες νωρίτερα.

Να σημειωθεί εδώ πως για μεν τους λαμπτήρες, που χρησιμοποιούνται πια σ’ όλο το Δήμο, η προμήθεια έγινε μετά από ευρωπαϊκό διαγωνισμό του οποίου η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2010 και στον οποίο είχαν συμμετάσχει πάνω από 30 προμηθευτές φωτιστικών. Ενώ για την αγορά του οικοπέδου, τόσο ο κ. Ζαμάνης όσο και ο Δήμαρχος- τότε- Δροσιάς και σήμερα επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Πασιπουλαρίδης έχουν ήδη (σ.σ. και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου) ζητήσει πλήρη διαφάνεια, εξονυχιστικό έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προεκλογική περίοδος μόλις άρχισε…