logo


Υπό τους ήχους κομματιών κλασικού ροκ και με την παρουσία πολλών συνδημοτών- φίλων, ψηφοφόρων και υποψηφίων συμβούλων-  πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Μαρτίου το βράδυ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο, στη Σωκράτους 2, στον Άγ. Στέφανο. Ο ίδιος ο επικεφαλής τής παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Π. Μπιτάκος χαρακτήρισε πέραν  πάσης προσδοκίας την προσέλευση του κόσμου, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα πολύπλευρη στήριξή του στη Νέα Πνοή.

Τα εγκαίνια ευλόγησε ο πατήρ Χρυσοβαλάντης από τον Άγ. Στέφανο και αμέσως μετά ο κ. Μπιτάκος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως στη Νέα Πνοή, «υπάρχει το όραμα, η εμπειρία, η γνώση και η διάθεση για σκληρή δουλειά, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους μορφωμένους, δυναμικούς, «άφθαρτους» συνεργάτες και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους».

Η Νέα Πνοή, δήλωσε εν συνεχεία ο υποψήφιος Δήμαρχος, θα τηρήσει τις απαράβατες αρχές της και θα απέχει από κάθε είδους λασπολογία ενώ θα μείνει μακριά από χλιδάτες εμφανίσεις, ακριβά προγράμματα και τεράστια πανό «που άλλωστε απαγορεύονται από το νόμο». Ανακοίνωσε επιπλέον  ο κ. Μπιτάκος τη δημοσιοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της παράταξής του ενώ ανήγγειλε πως το πρόγραμμα της Νέας Πνοής για κάθε  Δημοτική Κοινότητα θα ανακοινωθεί ίσως και στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Σημειολογικά

*Πολλή δουλειά θα είχαν οι οδοκαθαριστές στον Άγ. Στέφανο, στην οδό Σωκράτους, μια που οι συνοδοιπόροι της Νέας Πνοής- αφού δοκίμαζαν τα σπιτικά εδέσματα και τα ποτά, προσφορά φίλων και μελών της παράταξης- «στόλιζαν» το οδόστρωμα και τη διαχωριστική νησίδα με τα άδεια πιατάκια και τα ποτηράκια τους.

*Άκρως προσεγμένες οι μουσικές επιλογές που συνόδευαν  τα εγκαίνια και που περιελάμβαναν από Dylan και RollingStones μέχρι James και Clash. Σαφής υπενθύμιση πως το κοινό της Νέας Πνοής είναι και νεανικό, που απολαμβάνει αυτά τα ακούσματα.

* Δεν θα θέσει υποψηφιότητα σ’ αυτές τις εκλογές η τοπική σύμβουλος από τη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας Ν. Οικονομίδου, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου, μια που έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με σοβαρές οικογενειακές- και όχι μόνο- υποχρεώσεις.

*Παρούσα στα εγκαίνια και η Σ. Μαγγίνα, η προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείσα δημοτική σύμβουλος της Διοίκησης από τη Ροδόπολη, που- σε σχετική ερώτησή μας, αν η παρουσία της εκεί αποτελεί είδηση-  έσπευσε να… ξεκαθαρίσει τα πράγματα και τη θέση της: «Ο Παναγιώτης είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια, έτσι δεν μπορούσα να μην περάσω για να του ευχηθώ Καλή Επιτυχία».

*Τα εγκαίνια των γραφείων της Νεάς Πνοής συνέπεσαν με την Ώρα της Γης- τη συμβολική και επί  μια ώρα (8.30μ.μ. μέχρι 9.30μ.μ.) συσκότιση πόλεων και σπιτιών σ’ όλο τον πλανήτη. Ο επικεφαλής της Νέας Πνοής δεν ξέχασε το γεγονός- αλλά το προσάρμοσε στα δεδομένα της ημέρας: Επί 2,5 λεπτά έσβησαν τα φώτα στο εκλογικό κέντρο, αλλά όχι και ο γενικός διακόπτης, ώστε οι παρευρισκόμενοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν  το προεκλογικό video της παράταξης.