logo


Με μια ανακοίνωση που ανακεφαλαιώνει τη δράση της, ενώ αποτιμά και τη δράση των υπολοίπων υποψηφίων Δημάρχων και συνδυασμών τα τελευταία τριάμισι χρόνια, κάνει την προεκλογική της εμφάνιση και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου, με επικεφαλής τη Ζ. Σώκου. Τα ψηφοδέλτια της παράταξης στο Δήμο Διονύσου και την Περιφέρεια Αττικής, όπου υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο Θ. Παφίλης, «θα είναι αγωνιστικά και καλούνται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να τα ενισχύσουν».

Οι τοπικές, περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε περίοδο βαθιάς οικονομικής, καπιταλιστικής κρίσης. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΕΕ ματώνουν τα λαϊκά στρώματα προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Το επόμενο διάστημα η επίθεση αυτή θα ενταθεί είτε με την μορφή των μνημονίων είτε με μηχανισμούς επιτήρησης.

Μεγάλο μέρος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής εφαρμόζεται μέσα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Υλοποιείται και μέσα από τις πολλές αρμοδιότητες που τους έχουν μεταφερθεί χωρίς τους αντίστοιχους πόρους,  λειτουργώντας ως το τοπικό κράτος σε κρίσιμους τομείς και υπηρεσίες. Έχουν και αυτοί μερίδιο στην λεηλασία  του λαϊκού εισοδήματος με φόρους, χαράτσια, τέλη με απολύσεις με συρρίκνωση υπηρεσιών.

Ο Καλλικράτης που είναι το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργούν οι Δήμοι σήμερα, δημιουργήθηκε πριν τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Είναι ο Δήμος που υλοποιεί απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ. Ο Δήμος που σαν επιχειρηματίας κοστολογεί την κάθε υπηρεσία του. Ανταγωνιστικός,δηλαδή με εργαζόμενους φτηνούς – ευέλικτους – προσωρινούς, μη αμειβόμενους εθελοντές. Που δίνει τις υπηρεσίες του σε ιδιώτες επιχειρηματίες και ΜΚΟ. Δήμοι που συμπράττουν σε μια ανάπτυξη που τα οφέλη της θα απολαύσουν λίγοι  επιχειρηματίες  και το κόστος της θα το πληρώσει ο λαός.

Οι εργαζόμενοι, οι  επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι άνδρες και γυναίκες που πληρώνουν τις συνέπειες από την πολιτική αυτή, δεν πρέπει να ελπίζουν τίποτα από όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν μέσα από τον Καλλικράτη την Κυβερνητική Πολιτική, είτε από την θέση της διοίκησης του Δήμου, είτε από την θέση της δήθεν αντιπολίτευσης.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος και υποψήφιος κος Καλαφατέλης μέσα από την διοίκηση του δήμου υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική μέχρι… κεραίας. Ο Δήμος Διονύσου επί της διοίκησής του έχασε το Γυμνάσιο Ροδόπολης, το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου αλλά και ακόμη 2  Νηπιαγωγεία σε Άνοιξη και Δροσιά, τα οποία δεν λειτούργησαν ποτέ γιατί δεν τους παραχωρήθηκε χώρος για να λειτουργήσουν.  Την ίδια περίοδο έκλεισε η εφορία Αγ. Στεφάνου και τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Γέμισε ο Δήμος με κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον οικιστικό ιστό της πόλης και ιδιαίτερα δίπλα από τις σχολικές μονάδες, αποδεικνύοντας ότι τα οικονομικά συμφέροντα έχουν μεγαλύτερη αξία από την υγεία και την ζωή των ανθρώπων.

Ταυτόχρονα τα περισσότερα έργα υποδομής που θα μπορούσαν να κάνουν πιο καλή την ποιότητα ζωής της πόλης προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και μόνο όσα είχαν ξεκινήσει πριν από  τον Καλλικράτη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μείνει προτάσεις για  προεκλογικά φυλλάδια γιατί η Δημοτική Αρχή έχει αποδεχτεί  την υποχρηματοδότηση και δεν διεκδικεί χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.   

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ- και μέχρι πέρσι κομμάτι της διοίκησης του Δήμου από την θέση του Νομικού Προσώπου Η ΕΣΤΙΑ κος Ζυγούνας συνέβαλε στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και την υπερασπίστηκε  με σθένος μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Στήριξε τον Καλλικράτη και όλη την Αντιλαϊκή Πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία έχει και την Υπογραφή του.

Ο επόμενος διεκδικητής του Δήμου κος Ζαμάνης εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος την προηγούμενη περίοδο με τον συνδυασμό του κου Πασιπουλαρίδη όχι μόνο δεν διαφώνησε με την Κυβερνητική Πολιτική αλλά λειτούργησε στα ασφυκτικά πλαίσιά της. Η όποια αντιπαράθεση με την Δημοτική Αρχή ήταν στα πλαίσια της διαχείρισής της, στη λογική ότι αν οι ίδιοι ήταν στο τιμόνι του Δήμου την ίδια αντιλαϊκή  πολιτική  θα εφάρμοζαν με μικρές διαφοροποιήσεις.

Ο άλλος υποψήφιος κος Μπιτάκος έχει δείξει δείγματα γραφής, δεν φέρνει τίποτα νέο φρέσκο ή πρωτοποριακό, ήταν εκλεγμένος Αντιδήμαρχος στον Άγιο Στέφανο επί Δημαρχίας του κου Βοριά.  Διαχειρίστηκε με την σειρά του την αντιλαϊκή πολιτική. Επανεκλέχθηκε με το ίδιο ψηφοδέλτιο στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, στήριξε την δημοτική αρχή, τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και με δηλώσεις του αποδέχτηκε τα χαράτσια της ΔΕΗ και ουσιαστικά την εγκατάσταση νέων διοδίων.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, την προηγούμενη τριετία, έδωσαν μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με κύριο γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ανέδειξαν δεκάδες προβλήματα όπως η σταθερή και με δικαιώματα εργασία των εργαζομένων στον δήμο, η αποχέτευση, το σχέδιο πόλης, τα προβλήματα των σχολείων, των παιδικών σταθμών, της υγείας, των χαρατσιών, των διοδίων, των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Κατέβασαν στο δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών, αντιτάχτηκαν και καταψήφισαν τους προϋπολογισμούς λιτότητας.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πρώτη στιγμή στήριξαν έμπρακτα  μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο τον αγώνα των εργαζόμενων στον δήμο για να μην απολυθούν. Στήριξαν τον οργανωμένο από το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου, αγώνα, κόντρα σε όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και δημοτική αρχή που πρότειναν να τηρηθεί ο νόμος και να απολυθούν.

Σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, πιο έμπειρη και δικαιωμένη για όσα προειδοποίησε στην μέχρι τώρα θητεία της, συγκροτεί αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά της

 

·         Στον Δήμο Διονύσου με υποψήφια δήμαρχο την Ζωή Σώκου,

 

·         Στην Περιφέρεια με υποψήφιο Νομάρχη τον Θανάση Παφίλη,

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ