logo


Πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ, Πέμπτη 20 Μαρτίου, η πρώτη από τις ανοιχτές θεματικές συναντήσεις με δημότες που η δημοτική παράταξη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου οργανώνει στο εκλογικό της κέντρο στην Άνοιξη, με στόχο να δημοσιοποιήσεις τις θέσεις της αλλά και να τις εμπλουτίσει με προτάσεις και ιδέες από τους ακροατές.

Στο πάνελ των εισηγητών βρίσκονταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Ζυγούνας, πλαισιωμένος από τον Σπ. Σπηλιώτη και τη Ρ. Πανουργιά, που έδωσαν το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η παράταξη εφόσον εκλεγεί, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Η χτεσινή συνάντηση με θέμα «Κοινωνική πολιτική και Κοινωνικές Δομές» παρόλο που δεν συγκέντρωσε πολύ κόσμο, αποδείχτηκε εντούτοις εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: Αλληλεγγύη και ανθρωπιά, δομές και θεσμοί που η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεχίσει ή και να δημιουργήσει για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αποκέντρωση των δομών σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, προγράμματα απασχόλησης, δραστηριοτήτων και προστασίας για όλες τις ηλικίες, για άστεγους, για μονογονεϊκές οικογένειες, και τέλος συγκρότηση Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Δήμο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και με αποκλειστικές αρμοδιότητες.

Τα παραπάνω, για να λειτουργήσουν σωστά- τόνισαν οι εισηγητές- απαιτούν μόνιμο προσωπικό, που όμως δεν είναι εφικτό να εξασφαλισθεί με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο (σ.σ. υπενθυμίζουμε, για παράδειγμα, πως οι παιδαγωγοί στους Παιδικούς Σταθμούς προσλαμβάνονται με δίμηνες ή πεντάμηνες συμβάσεις) : Άρα, συμπλήρωσε ο παρευρισκόμενος στο ακροατήριο  Γ. Νικητόπουλος, ή ο νόμος θα πρέπει να αλλάξει ή η κυβέρνηση.

Μεγάλη επιπλέον σημασία δόθηκε στον εθελοντισμό και στην προσφορά των Συλλόγων στην κατεύθυνση αυτή. Ενδιαφέρουσες ήταν και οι προτάσεις των δημοτών για συμμετοχικό προϋπολογισμό, για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.λπ. οι οποίες όλες κατεγράφησαν από τους εισηγητές.

Το ραντεβού της Δημοκρατικής Ανατροπής  με τους δημότες ανανεώθηκε για την επόμενη Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 7 το βράδυ με θέμα αυτή τη φορά το Τεχνικό Πρόγραμμα που θα παρουσιασθεί από τους μηχανικούς της παράταξης.