logo


Αποστολή του Γυμνασίου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, το οποίο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius, θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία από 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, όπου θα φιλοξενηθεί από αντίστοιχο Σχολείο του Δήμου Cascais. Την αποστολή του Γυμνασίου Διονύσου θα ακολουθήσουν 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί. Μαθητές του αντίστοιχου Σχολείου του πορτογαλικού Δήμου Cascais θα φιλοξενηθούν στον Δήμο μας, από 3 έως 9 Μαΐου.  

Υπενθυμίζουμε ότι το Πρόγραμμα Comenius, έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μέσω των προγραμμάτων Comenius οι νέοι αποκτούν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.