logo


Ο Ο.Ν.Α.Π. ΘΕΣΠΙΣ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Λέσχη Φίλων των Κόμικς σας προσκαλεί στην 1η Έκθεση Κόμικς, που διοργανώνεται στον Δήμο Διονύσου.
Το διήμερο που θα λειτουργήσει η Έκθεση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την δουλειά Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 19.00 στο Π.Κ. Αγίου Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Λέσχης, Γ. Γεωργέλος θα μιλήσει με θέμα: «Η Γαλλοβελγική Σχολή στην Ελλάδα». Το Σάββατο στις 19.00 η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Λέσχης Ό. Γκόρη ,θα μιλήσει με θέμα:»Εισαγωγή στα κόμικς».
Στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Στέφανο θα εκτεθούν αυθεντικά σπάνια τεύχη ελληνικών εκδόσεων από την Γαλλοβελγική σχολή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα- και ίσως το πιο γνωστό- ο Αστερίξ. Το κόμικ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους (μεταξύ των οποίων στην Κρητική, την Κυπριακή και την Ποντιακή), ακόμα στα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά (γλώσσα η οποία είναι καλτ της σειράς, προσδίδοντας έναν ρεαλιστικό τόνο). Έχει κάνει 280 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και ίσως αποτελεί το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμικ στον πλανήτη και οικείο ανάγνωσμα σε κατοίκους όλων των ηλικιών ανά την Ευρώπη.