logo


Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού, ο Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου επεβλήθη 1-0 του Κρυονερίου και κατέκτησε το τρόπαιο. Έτσι, ο 11ος τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ βάφτηκε κόκκινος (σ.σ. και- ας μας επιτραπεί η προσθήκη- διονυσιώτικος)… Οι δύο φιναλίστ αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό και παρά το γεγονός ότι τις χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία, δεν ήταν εφικτό να αντιληφθεί ο θεατής ποια ομάδα ήταν της Α’  και ποια της Β’  κατηγορίας, αφού το θεωρητικά κατώτερο Κρυονέρι, έπαιξε σαν ίσος προς ίσο τον πρωτοπόρο της Α’  κατηγορίας Ολυμπιακό, που έπαιξε καλύτερα από ό, τι στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά και πάλι παρουσίασε αρκετές αδυναμίες…

Στο α’  ημίχρονο ο Ολυμπιακός επικράτησε στο χώρο του κέντρου και με την προσωπικότητα κυρίως του Μαρκομιχάλη, επέβαλε από την αρχή το δικό του παιχνίδι. Πέτυχε το 1-0 στο 27’ και είχε μερικές ακόμη ευκαιρίες. Το Κρυονέρι αμύνθηκε καλά στο διάστημα αυτό και όποτε είχε την ευκαιρία, έβγαινε στην αντεπίθεση.

Το β’ μέρος προσέφερε μεγαλύτερη ένταση στους 1.000 περίπου θεατές του σταδίου της Νέας Μάκρης, παρόλες τις πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών. Στο πρώτο 15λεπτο το Κρυονέρι πήρε την υπεροχή στις κινήσεις και θα μπορούσε με περισσότερη προσοχή να ισοφαρίσει.
Γύρω στο 60’ ο Ολυμπιακός πήρε πάλι το κέντρο και απείλησε έντονα σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Ζεϊμπέκου αλλά μετά το 75’ ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα το Κρυονέρι, που πίεσε μέχρι τέλους αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Το παιχνίδι ήταν σε γενική θεώρηση μέτριο ποιοτικά ενώ πρόβλημα δημιούργησε και ο ενοχλητικός κρύος αέρας, που επικράτησε στην διάρκεια της συνάντησης.
Κορυφαίος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο έμπειρος Μαρκομιχάλης, ο οποίος στο τέλος παρέλαβε και το αναμνηστικό του
MVP.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ (Δημ. Μαντούκας): Ζεϊμπέκος, Δ. Δεσύλλας, Κολώτας, Κόλμπερ, Γιαλαμάς (85’ Χρυσικόπουλος), Σ. Δεσύλλας, Κοντόσταυλος (77’ Βλαχάκης), Χουζούρης, Θανασούλης (57’ Πίστας) Κεφάλας, Οσμανάι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάν. Μαγγίνας): Μπαλαφούτης, Λέκα, Τσιούμας, Ιωσήππου, Μπερμπάντης, Στέλλας, Στεφανή (82’ Τσουμάνης), Μαρκομιχάλης, Φώσκολος (93’ Σιέρρας), Βαζέχα (92’ Σιαδήμας), Αθανασόπουλος.

 

Πηγή: neaepsana.blogspot.gr