logo


Την ιστοσελίδα του εγκαινίασε πρόσφατα ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Άγ. Στέφανο με ηλεκτρονική διεύθυνση agiosstefanos.gr.  Σύμφωνα με το κείμενο υποδοχής, που υπογράφεται από τον πρωτοπρεσβύτερο Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου:

παρουσία μας στό χρο το Διαδικτύου ποτελεναγκαιότητα, λλά καί χρέος τς ποιμαντικς διακονίας μας στή σημερινή τεχνολογική ποχή, φοκκλησία νέκαθεν ναζητοσε τρόπους νά προσεγγίσει τόν νθρωπο, χρησιμοποιώντας λα τά διαθέσιμα μέσα κάθε ποχς μέ τρόπο διακονικό.Μέσα καί πό ατό τό βμα πιθυμoμε τήν πικοινωνία μέ τό λαό το Θεο. τσι, στοσελίδα μας χει στόχο νά μεταδώσει τό σωτηριδες μήνυμα το Εαγγελίου, καί ταυτόχρονα νά νημερώσει γιά λες τίς δραστηριότητές μας μέ κείμενα, χο καί εκόνα.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες- με κείμενα γραμμένα με το πολυτονικό σύστημα!-  για τα παρεκκλήσια της περιοχής, τα κειμήλια που φυλάσσονται στο Ναό, για την ιστορία και τα έργα του Ναού, τη νεότητα, τη φιλανθρωπία, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και  τις οικείες εκδόσεις. Παραθέτονται επίσης Λειτουργικά και Πατερικά κείμενα, αναφορές στο περιοδικό «πρωτοΔΙΑΚΟΝΟΣ»,  ανακοινώσεις, αρχεία βίντεο & ήχου, ενώ δίδονται και links για την εκκλησιαστική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Εισάγεται επιπλέον η Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Πολιτών για την έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, για τις άδειες γάμου, τις αιτήσεις και τις μεταβιβάσεις βαπτίσεων κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη αναφορά έκανε- μεταξύ άλλων- στα κειμήλια του Ναού ο π. Χρυσοβαλάντης όταν συζητείτο στο Δημοτικό Συμβούλιο η χρηματοδότηση των Συλλόγων:

Στο Ναό φυλάσσονται 42 φορητές εικόνες και πολλά ιερά σκεύη και βιβλία, όλα δωρεές ενοριτών που τα διέσωσαν όταν διώχθηκαν από τη Μικρά Ασία, την Κων/πολη και τον Πόντο.

Οι εικόνες, που όλες είναι δηλωμένες και ασφαλισμένες, χρονολογούνται σε μια περίοδο 300 περίπου χρόνων- από το 1590 μέχρι το 1879- και αποτελούν τη μοναδική συλλογή τέτοιας έκτασης και σημασίας από το κέντρο της Αθήνας και πάνω.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως στην αίτησή του για επιχορήγηση ο Σύλλογος Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου είχε ζητήσει 20.000 ευρώ, αλλά τελικώς ενεκρίθη το ποσόν των 10.000 ευρώ.