logo


Όλοι οι Σύλλογοι της πόλης- όσοι είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα- θα ενισχυθούν οικονομικά από το Δήμο για το 2014, εκτός από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διονύσου. Αυτό αποφάσισε χτες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην έκτακτη συνεδρίασή του  αναφορικά με τη χρηματοδότηση των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου. Εξαίρεση υπήρξε μόνο για το Σύλλογο, που έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων- Διοίκησης και μειοψηφιών- για την ψήφο τους στην υπόθεση με τα Οικοδομικά Τετράγωνα ΑΛΦΑ στη Δ.Κ. Διονύσου.

Στην απόφαση  του Δήμου να αποκλείσει  τον Εξωραϊστικό από την επιχορήγηση, ο Πρόεδρός του Κ. Μπομπής αντέδρασε ιδιαιτέρως έντονα, δηλώνοντας πως οι υπεύθυνοι για τον αποκλεισμό αυτό, στο εξής θα είναι για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου personaenongrate!!! (σ.σ. ανεπιθύμητα πρόσωπα)

Απανωτές «εκρήξεις»!

Η αντίδραση του συνόλου των δημοτικών συμβούλων στον παραπάνω χαρακτηρισμό ήταν άμεση και ιδιαιτέρως θορυβώδης, δεδομένου ότι- όπως είπε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου– «δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η άποψη του δημοτικού συμβούλου και να διώκεται επειδή είχε τη μια ή την άλλη άποψη, και μετά να έρχεται ο μηνυτής Σύλλογος να ζητεί χρήματα για επιχορήγηση. Εγώ προτείνω τα χρήματα που θα έπαιρνε ο Σύλλογος, να δοθούν για τα δικαστικά έξοδα όσων συναδέλφων διώκονται

«Ο Σύλλογος με προσβάλλει προσωπικά, όταν με κατηγορεί για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, τη στιγμή που έκανα το καθήκον μου ως δημοτικός σύμβουλος. Κι έρχεται σήμερα να ζητήσει λεφτά; Ας αποσύρει πρώτα τη μήνυση»  ήταν η οργισμένη τοποθέτηση του ανεξάρτητου Σπ. Σπηλιώτη.

 Ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Παππάς δήλωσε-  επίσης οργισμένος : «Ανεπιθύμητα πρόσωπα» χαρακτηρίζονται κάποιοι από ένα κράτος. Είναι κράτος η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου;  Και ποιου; Τρία χρόνια παλεύουμε να φτιάξουμε έργα και να ενοποιήσουμε όλο το Δήμο και χαρακτηριζόμαστε σήμερα personaenongrate;

«Ζω με την ελπίδα ότι το σύνολο των μελών του Συλλόγου δεν συμπεριφέρεται όπως οι εκπρόσωποί του»,  ευχήθηκε ο  συνάδελφός του Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Κ. Κοντάκης, τονίζοντας την ιδιαίτερη απογοήτευσή του από τα λόγια του κ. Μπομπή.

Με τη φωνή της λογικής επιχείρησε να μιλήσει η Αντιδήμαρχος Παιδείας  και Δ.Κ. Διονύσου Θ. Σαραντάκη, υπενθυμίζοντας την τριακονταετή προσφορά του Εξωραϊστικού στην προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και ζητώντας από τους συμβούλους να μην παρασυρθούν από προσωπικούς λόγους, αλλά να αντιμετωπίσουν όλους τους φορείς αμερόληπτα. Την πρόταση αυτή υιοθέτησε και ο Θ. Μπούσμπουρας από τη Συμμαχία για τον Πολίτη.

Δεν εισακούσθηκαν όμως: Το Σώμα με ευρύτατη πλειοψηφία- 24 θετικές ψήφοι- έναντι τριών αρνητικών (σ.σ. στην εισήγηση της Διοίκησης διαφοροποιήθηκε και ο Θ. Λίτσας) αποφάσισε να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους 34 από τους 44 Συλλόγους της πόλης που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα- εκτός από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Διονύσου.

Να σημειωθεί εδώ και η πρόταση του Δ. Ζαμάνη υποψήφιου Δημάρχου με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες: Συμφωνώντας με τον αποκλεισμό, εντούτοις κάλεσε το Σύλλογο να επανέλθει με νέο αίτημα, το οποίο και να ικανοποιηθεί, για να αποδειχθεί  ότι ο Δήμος δεν τρέφει ούτε ψήγμα εμπάθειας.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως η αρχική εισήγηση, αυτή που συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη και αποτέλεσε την αιτία για το φιλιππικό του Ηλ. Παπαχαρτοφύλη, περιελάμβανε και τον παραπάνω Σύλλογο με ποσό επιχορήγησης 1000 ευρώ.  Στην πορεία ο  Δήμαρχος Διονύσου- κατά δήλωσή του- ανέλαβε την ευθύνη να αποκλειστεί ο Εξωραϊστικός από τον κατάλογο των χρηματοδοτούμενων φορέων. Πάντως ο ίδιος, αν και personanongrata στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, εκεί  είπε πως σκόπευε να πάει, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης!