logo


Στο κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου. Επί της οδού 25ης Μαρτίου. Σε απόσταση ούτε 100 μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο. Εκεί σήμερα το πρωί η εταιρεία WIND επιχείρησε να εγκαταστήσει – ακόμη μια- κεραία κινητής τηλεφωνίας. Και συνάντησε τη συντονισμένη και σθεναρή αντίδραση του Δήμου- αιρετών και υπαλλήλων- που έσπευσαν αμέσως στο σημείο και ουσιαστικά μπλοκάρισαν- τουλάχιστον για σήμερα- τις εργασίες εγκατάστασης της κεραίας από τον εργολάβο.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Κ. Κοντάκης, που διατηρεί την επιχείρησή του στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου, αντιλήφθηκε τις εργασίες για την κεραία σε παρακείμενο γραφείο και σήμανε αμέσως συναγερμό. Στο σημείο έσπευσαν αστραπιαία ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Κοντάκης και Ποιότητας Ζωής Γ. Κανατσούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Τσαλτούμη (Συμμαχία), Σπ. Σπηλιώτης, Γ. Ζυγούνας (ανεξάρτητοι) και Ζ. Σώκου (Λαϊκή Συσπείρωση), καθώς και εργαζόμενοι απο το Δήμο Διονύσου, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν  την τοποθέτηση ακόμη μιας κεραίας στην πόλη, και μάλιστα τόσο κοντά σε σχολείο.

Οι σύμβουλοι και ο Δήμαρχος υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση πως ομόφωνη απόφαση της πόλης είναι να μην εγκαθίσταται κεραία μέσα στον οικιστικό ιστό, ενώ ερώτημα και αναφορά υπέβαλαν προς την Πολεοδομία Ωρωπού (σ.σ. είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση άδειας εργασιών για εγκατάσταση κεραίας κινητής).

Στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μετέβησαν λίγο αργότερα οι δύο πλευρές, διαπιστώθηκε πως η εταιρεία WIND  έχει εξασφαλίσει πλήρη

αδειοδότηση για την κεραία, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Διονύσου εμφανίζεται αποφασισμένος να εμποδίσει και αυτήν και όποια μελλοντική προσπάθεια εγκατάστασης κεραίας στις γειτονιές της πόλης μας.

Δύο επισημάνσεις στο σημείο αυτό:

*Ο Δήμος Διονύσου έχει ήδη ένα μέτωπο ανοιχτό, με κεραία της ίδιας εταιρείας στο Κρυονέρι. Σε εκείνο το μέτωπο μάλιστα, μόλις χτες, σημειώθηκε μια απροσδόκητη εξέλιξη: Ο ιδιοκτήτης που στην ταράτσα του σπιτιού του, απέναντι από το Γυμνάσιο του Κρυονερίου, έχει τοποθετήσει την κεραία,  προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, μετά και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και γονιών το περασμένο Σάββατο. Απειλεί επιπλέον πως θα μηνύσει προσωπικά και τον καθηγητή του σχολείου, που- όπως είχε γράψει η Οδός Διονύσου- στην ίδια συγκέντρωση πρότεινε δράσεις ακτιβισμού για να κατέβει η κεραία.

*Η σημερινή εξέλιξη με την κεραία στον Άγιο Στέφανο έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ποια μεταχείριση επιφυλάσσει η πολιτεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σύμφωνα με την τωρινή νομοθεσία, για την εγκατάσταση μιας κεραίας καθόλου δεν λαμβάνεται υπόψη η βούληση της πόλης, μια που δεν χρειάζεται να ενημερωθεί ή να γνωμοδοτήσει καμιά υπηρεσία της. Με τη λογική αυτή, φοβούμαστε πως θα δικαιωθεί πλήρως η δυσοίωνη πρόβλεψη της κ. Σώκου: Αν δεν αντιμετωπιστεί δυναμικά το φαινόμενο, τότε οι κεραίες θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μέσα στις πόλεις, και όπου θέλουν οι εταιρείες, χωρίς κανέναν έλεγχο!