logo


 Με ομιλητές μαθητές από τα σχολεία της πόλης, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου μάς καλεί να παρακολουθήσουμε την Εκδήλωση – Συζήτηση που διοργανώνει την Πέμπτη 20 Μαρτίου του 2014, στις 7 μ. μ. το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, με θέμα: Διαδικτυακά «Μεταδιδόμενα» Νοσήματα.

Για την εκδήλωση κάθε σχολείο θα ορίσει ένα μαθητή ως βασικό του εκπρόσωπο στο πάνελ των εισηγητών  ενώ η πρόσβαση θα είναι ανοικτή σε όλους τους μαθητές και γονείς ώστε να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και να παρεμβαίνουν ενεργά, θέτοντας νέα ζητήματα προς συζήτηση.

Βασικές θεματικές ενότητες

*Cyberbullying ή griefing: Διαδικτυακός εκφοβισμός, εκνευρισμός, ηλεκτρονική διαπόμπευση, απειλές, ψυχολογική βία. Οι ανήλικοι χρήστες των social media, εκτεθειμένοι στην διαδικτυακή βία.

*Grooming (αποπλάνηση ανηλίκου), σεξουαλική παρενόχληση, διακίνηση ανάρμοστου υλικού και κίνδυνοι συμμετοχής σε chat rooms (δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας), σε άλλους ανοικτούς χώρους διαδικτυακής επικοινωνίας και του instantmessaging.

*Διαδικτυακά παιχνίδια βίας, διαδικτυακός τζόγος. Συνέπειες στην συμπεριφορά και την καθημερινότητα παιδιών και εφήβων.

*Φαινόμενο «catfish». Διαπροσωπικές σχέσεις, φλερτ και κρούσματα «προσποίησης» στο διαδίκτυο. Αίτια, κίνδυνοι, συνέπειες και τρόποι προστασίας.

*Phishing (ηλεκτρονική εξαπάτηση). Μορφές και τρόποι προφύλαξης.

*Ιντερνετισμός. Συμπεριφορά εξάρτησης ανηλίκων από το διαδίκτυο. Συμπτώματα και αντιμετώπιση.