logo


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και οι τοπικοί φορείς του Κρυονερίου, με στόχο την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένη σε σπίτι, απέναντι ακριβώς από το σχολικό κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής.

Η συγκέντρωση είχε παλμό- αλλά όχι και τον αναμενόμενο ή επιθυμητό όγκο:

Συνολικά παρευρέθησαν 150 περίπου κάτοικοι του δήμου Διονύσου από τους οποίους 14 ήταν δημοτικοί σύμβουλοι- υποψήφιοι ή εν ενεργεία- , ένας βουλευτής- ο Γ. Πάντζας του ΣΥΡΙΖΑ-, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, κάτοικοι από άλλες περιοχές και  από τον τοπικό Τύπο μόνον η Οδός Διονύσου!

Με λίγα λόγια, από τους 700 γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, παιδιά που καθημερινά επί ένα χρόνο υφίστανται τις συνέπειες από την ακτινοβολία της κεραίας, παρέστησαν ελάχιστοι.

Όμως τουλάχιστον όσοι ήρθαν ήταν δυναμικοί: Ξεχωριστό παράδειγμα ανάμεσά τους ο Στέφανος Γανωτής, γονιός ο ίδιος αλλά και καθηγητής στο Γυμνάσιο του Κρυονερίου, με εμπειρία- σύμφωνα με τα λεγόμενά του- στην απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από άλλες γειτονιές της Αττικής.

Ο κ. Γανωτής επιλέγοντας τον ακτιβισμό ως το μοναδικό μέσο αντιμετώπισης του προβλήματος, πρότεινε  ο ίδιος και μια ομάδα ακόμη 3 ατόμων, το άλλο Σάββατο στις 11 το πρωί να κόψουν το ρεύμα και να κατεβάσουν την κεραία, με τη βοήθεια μηχανημάτων του Δήμου και με την ενεργή συμπαράσταση και παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων:
«Να μπούμε στον προσωπικό χώρο αυτού του κυρίου, μια που κι αυτός μπαίνει στον προσωπικό χώρο της υγείας και της ζωής των παιδιών μας», τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Τη συμπαράστασή του  στο αίτημα των κατοίκων δήλωσε και ο κ. Πάντζας, θυμίζοντας ότι έχει κάνει ήδη σχετική επερώτηση στη Βουλή.

«Μόνο εσείς οι κάτοικοι μπορείτε να αντιδράσετε. Το κέρδος από τις κεραίες κινητής σκοτώνει- όπως σκοτώνει  το κέρδος από τα ναρκωτικά, το κέρδος απο την μαστροπεία, το κέρδος από το εμπόριο όπλων», είπε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου.

Ενώ στη δική του παρέμβαση ο  ανεξάρτητος σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος με τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου Γ. Ζυγούνας πρότεινε να κληθούν και να πάρουν θέση όλοι οι βουλευτές της περιοχής- μαζί και ο Μ. Βορίδης (σ.σ. δικός του είναι ο νόμος που διέπει το καθεστώς εγκατάστασης κεραιών τα τελευταία 2 χρόνια).

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια ηλικιωμένης κατοίκου της περιοχής: «Χύσαμε το αίμα μας για να φύγουν οι πυλώνες που μας σκότωναν. Αλυσίδες κάναμε έξω από τα εργοστάσια και κανείς δεν τολμούσε να μας διώξει. Να το κάνουμε και τώρα- όλοι μας».

Προβλημάτισαν, τέλος, και οι καταγγελίες που ακούστηκαν σε βάρος της διευθύντριας του σχολείου, ότι έχει απαγορεύσει την ανάρτηση πανώ για την απομάκρυνση της κεραίας γύρω από το σχολικό κτήριο.

Και μια σημείωση της Οδού Διονύσου: Παρόντες από τη Διοίκηση του Δήμου ήταν και 4 ντόπιοι, Κρυονεριώτες: Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας δημοτικός σύμβουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. Ουδείς μίλησε- για να εκφράσει τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, για να επαναβεβαιώσει την ομόφωνη απόφαση της πόλης για απομάκρυνση των κεραιών από τον οικιστικό ιστό, για να διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι ο Δήμος είναι εκεί, παρών και ενεργός στον αγώνα που δίνουν για τα παιδιά τους.