logo


Επόμενος σταθμός για το ξύλινο βαγόνι της πλατείας Αγάπης Άνοιξης… οι Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου. 

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, παγκόσμια ημέρα γιορτής για τους Προσκόπους όλου του κόσμου, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου ανακοινώθηκε επίσημα από το Δήμαρχο Διονύσου Αξιότιμο Κύριο Ιωάννη Καλαφατέλη η παραχώρηση χρήσης ενός ξύλινου παραδοσιακού βαγονιού για τις ανάγκες στέγασης της Ομάδας Προσκόπων του Συστήματός μας (παιδιά ηλικίας Ε` Δημοτικού – Γ` Γυμνασίου). 

Η παραχώρηση ολοκληρώθηκε με απόφαση του Δημάρχου Διονύσου, μετά από σχετικό αίτημα του Συστήματός μας. Αναλυτικότερα πρόκειται για ένα ξύλινο βαγόνι, μεταφοράς φορτίων, κατασκευής του 1966 το οποίο χρήζει σημαντικών επισκευών οι οποίες θα γίνουν με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια που αξίζει σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, από τους Βαθμοφόρους, την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης (ΕΚΣ) του Συστήματός μας και φυσικά από τα παιδιά στο πλαίσιο του Προσκοπικού Προγράμματος.

Η πρώτη μας, ξύλινη επίσης, εστία μα, αγοράστηκε το έτος 2007 μετά από πολύ κόπο των Βαθμοφόρων, της ΕΚΣ και των γονέων του Συστήματός μας και με χορηγία 50% του κόστους κτήσης από την Κοινωνικά Ευαίσθητη εταιρεία ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.. Στις μέρες μας τα πράγματα άλλαξαν, η δημιουργία μιας δεύτερης εστίας για την Ομάδα μας, φάνταζε ίσως ένα μακρινό όνειρο κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών, όμως ο συνδυασμός της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, της αισιοδοξίας και της χαράς για εθελοντική εργασία, μαζί με τη στήριξη των δομών της πολιτείας αποτέλεσε λύση για το πρόβλημα στέγασης του δεύτερου τμήματός μας. 

Η επιχείρηση μεταφοράς από την πλατεία Αγάπης Ανοίξεως στις εγκαταστάσεις μας ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου 2014. 

Τέλος το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες στον Κύριο Δήμαρχο Διονύσου  για αυτή την ενέργεια και στους ανθρώπους των υπηρεσιών του Δήμου μας για τη βοήθειά τους στη διαδικασία, και ειδικότερα στις κυρίες Σεβαστή Χόνδρου και Δήμητρα Γιδαράκου. 

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,

1ο Συστήμα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου.

6977-318209 / 210-6126262

npdionisou@gmail.com

www.facebook.com/npdionisou