logo


«Εμφύλιος» θα είναι ο τελικός αγώνας κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ), που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου. Δυο ομάδες από το Δήμο Διονύσου, ο Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου (που ανήκει στην Α’ κατηγορία) και ο Α.Ο. Κρυονερίου (που μάλιστα ανήκει στη Β’ κατηγορία!), θα συναντηθούν στον τελικό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία της πόλης!

Το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (ΑΔΚ) Δ. Γιαρένης, που πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος Διονύσου τα έξοδα αυτής της γιορτής, μια που η πόλη προβάλλεται τελικά μέσα  από τον αγώνα εκείνο. «Δεν βλέπουν Άγιο Στέφανο ή Κρυονέρι. Είναι Δήμος Διονύσου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την παραπάνω πρόταση συμπλήρωσε  ο ανεξάρτητος Γρ. Ίσσαρης, που επιπλέον πρότεινε «να ντυθούν οι δύο ομάδες με φόρμες που θα έχουν επάνω τα χαρακτηριστικά και το σήμα του Δήμου Διονύσου, γιατί θα γίνει μία εκδήλωση σαν γιορτή, με Περιφερειάρχες και πολύ κόσμο».

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Γιαρένη και εφόσον ο Δήμος Διονύσου είναι χορηγός της εκδήλωσης του τελικού, το κόστος -μαζί με τις στολές των παικτών- ανέρχεται στις 5000 ευρώ περίπου: 2500 ευρώ προς την ΕΠΣΑΝΑ για όλο το τελετουργικό (πλακέτες, βεγγαλικά, μετάλλια) και άλλες 2500 για την ένδυση των ομάδων.

Να σημειωθεί πως ο αγώνας θα καλυφθεί από τις εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, αλλά και από τα τηλεοπτικά μέσα, έστω και σαν ενημέρωση στα δελτία τους. Προς το παρόν δεν έχει ακόμη ορισθεί το γήπεδο, που θα φιλοξενήσει τον τελικό, ενώ πιθανολογείται πως θα είναι είτε η Παλλήνη είτε η Νέα Μάκρη, μια που Δήμος Διονύσου- ως έδρα και των δυο ομάδων- αποκλείεται.