logo


Εθελοντές, μέλη συλλόγων αλλά και ενεργούς πολίτες συνάντησε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, «μια που πολύ καιρό τώρα ήθελε να τους συνατήσει και να τους ευχαριστήσει», όπως δήλωσε.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν εθελοντές από το Δημοτικό Πολυϊατρείο, την υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής υποστήριξης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Τράπεζα Χρόνου, το πρώτο σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, τα πέντε κλιμάκια εθελοντών πολιτικής προστασίας, εθελοντές αιμοδότες και εκπαιδευτικοί.

Αφορμή της συνάντησης η ενίσχυση του Τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμό του Δήμου, το συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει η Σ. Χόνδρου, (υπάλληλος του τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμού) με γραμματέα την Κ. Σαββοπούλου και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο την Σ. Κατσίγιαννη.  

Η κα Χόνδρου ως συντονίστρια της εκδήλωσης μαζί με την κα Βέλμαχου, καλωσόρισε τον κόσμο και εξήγησε τον σκοπό της συνάντησης ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι: «Το δέντρο που λέγεται εθελοντισμός. Σκοπός μας είναι να ντύσουμε, με λέξεις αλλά κυρίως με πράξεις και να διερευνήσουμε τις αξίες του εθελοντισμού, τις απαραίτητες δεξιότητες, το όραμά μας, τις ιδέες μας. Να αναρωτηθούμε πώς το δέντρο θα γίνει δάσος».

Καλαφατέλης: «Ο εθελοντισμός είναι η νέα αφήγηση της Κοινωνίας»

Ο κ. Καλαφατέλης, κατά την ομιλία του, επισήμανε ότι: «Ο εθελοντισμός αποτελεί τη νέα αφήγηση της κοινωνίας. Μία αφήγηση που θέλουμε να φέρουμε πιο δυναμικά, πιο μπροστά, στο προσκήνιο και στον δικό μας Δήμο.

Μία αφήγηση που βασίζεται στην προσφορά, στην ενεργοποίηση, στη συμμετοχή και προσδιορίζει το πού θέλουμε να πάμε ως κοινωνία τα επόμενα χρόνια».

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας και αυτό θα πρέπει να τονιστεί με κάθε δυνατό τρόπο.

Αυτό τον στόχο έχει και η σημερινή συνάντηση.

Ο εθελοντισμός είναι (και όπου δεν είναι, πρέπει να γίνει) η δυναμική απάντηση της κοινωνίας στην κρίση.

Ταυτόχρονα δείχνει και τον βαθμό ωριμότητας και πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Ως Δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι ν’ αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να προωθήσουμε περισσότερες και πολύπλευρες δράσεις εθελοντισμού στον Δήμο μας.

Κοινή ευχή όλων, στη συζήτηση που ακολούθησε, ήταν να πυκνώσει το κίνημα εθελοντισμού στον Δήμο μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την είσοδό τους στο χώρο, δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα χάρτινο «νόμισμα του εθελοντή» το οποίο επέστρεψαν στο τέλος της εκδήλωσης, έχοντας γράψει στο πίσω μέρος τις σκέψεις τους για τον εθελοντισμό.