logo


Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, παρουσία έξι Δημάρχων, οι συμβάσεις για επτά σημαντικά έργα σε Δήμους του λεκανοπεδίου. Ο συνολικός Προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. ευρώ και καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γ.Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ιορ. Λουίζος, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δ. Φωκιανός, ο Δήμαρχος Ιλίου Ν.Ζενέτος και o Δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης.

Όλοι οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον κ. Σγουρό για τη συμβολή του στην υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων στους Δήμους τους, ενώ παράλληλα ευχήθηκαν και του χρόνου να είναι πάλι μαζί να υπογράφουν συμβάσεις.

Ο κ. Σγουρός, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι της Αττικής συνεργάζονται εξαιρετικά. Σχεδιάσαμε τα έργα, έγιναν μελέτες και εμείς τα υποστηρίξαμε και τα προχωρήσαμε. Κρατήσαμε το λόγο μας και σήμερα υπογράψαμε από κοινού σημαντικά έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και κοινωνικής πρόνοιας που είναι αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες.

Τα έργα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των 5 εκ. πολιτών της Αττικής. Οι πολίτες βλέπουν τα έργα στις γειτονιές τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους για την άριστη συνεργασία την οποία έχουμε και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία».

Οι συμβάσεις κατασκευής αφορούν μεταξύ άλλων στο παρακάτω έργο:

  1. «Βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα Κηφισιά – Άνοιξη – Άγιος Στέφανος – Καλέτζι – Μαραθώνας», προϋπολογισμού 1.000.000 €, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για απολύτως απαραίτητες εργασίες συντήρησης ασφαλτικών σε ένα δρόμο, ο οποίος εξυπηρετεί τους Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου και Μαραθώνα, είναι χαρακτηρισμένος ως «Εθνική Οδός», αποτελεί επέκταση της Λ. Κηφισιάς και δέχεται σημαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Σκοπός του έργου είναι η άμεση βελτίωση του οδοστρώματος και η άρση επικινδυνότητας στα τμήματα όπου υπάρχουν φθορές και που εγκυμονούν κινδύνους για τα οχήματα και ιδιαίτερα για τα δίκυκλα.

Ο Δήμαρχος Διονύσου δήλωσε σχετικά με το παραπάνω έργο: «Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη για το έργο βελτίωσης της οδοποιίας. Είναι ένα έργο που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

πηγή: anatolikiattikinews.gr