logo


Η Ένωση Γονέων του Δήμου Διονύσου καταδικάζει, με τη σειρά της, την αντιεκπαιδευτική πολιτική που στέλνει την Αστυνομία μέσα στα σχολεία και προτρέπει τους Διευθυντές να αρνηθούν κάθε επικοινωνία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, υποσχόμενη πως θα είναι δίπλα τους σε ό, τι χρειαστούν. Επιπλέον, με την παρακάτω ανακοίνωση η Ένωση, τονίζει πως η εκπαίδευση είναι υπόθεση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, και όχι της Αστυνομίας.

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), με έγγραφό της στις 6-2-2014, κάλεσε τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές–συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, πράγμα που ήδη έγινε σε όλη την Αττική, και στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, για να καταγράψουν και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα των σχολείων αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα,  τοπικό αστυνομικό τμήμα κάλεσε σε «σύσκεψη» στο τμήμα τους διευθυντές των σχολείων για να «γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις καλής συνεργασίας»!

Θεωρούμε την εμπλοκή της αστυνομίας μέσα στα σχολεία άκρως επικίνδυνη και θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.                                                                                                     Τα προβλήματα των σχολείων είναι γνωστά όπως και αυτοί που τα δημιούργησαν, συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό υποχρηματοδότηση κ.λπ.

Με την εμπλοκή της αστυνομίας στα σχολεία επιδιώκουν να σωπάσει  κάθε φωνή διαμαρτυρίας, να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους. Από το Σεπτέμβρη καταγράφονται δεκάδες κρούσματα διώξεων σε όλη την Ελλάδα απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που διεκδικούσαν βιβλία, εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και θέρμανση.

 Η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα Σχολεία.

Η Εκπαίδευση είναι υπόθεση των Εκπαιδευτικών, των Μαθητών και των Γονιών.

Καλούμε τους Διευθυντές των Σχολείων να ΑΡΝΗΘΟΥΝ  να έρθουν σε επαφή με την ΓΑΔΑ και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και να πάρουν μέτρα προστασίας των μαθητών τους.                                                                                                                                    Η Ένωση  Γονέων Διονύσου  θα είναι δίπλα τους σε ό, τι χρειαστούν .

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!